De courgette-oogst is weer begonnen, en omdat ik het opnieuw niet over mijn hart kon krijgen om een aantal van mijn zaailingen niet uit te planten, staat er weer een uitdagend seizoen ‘Creatief met Courgette‘ voor de deur.
Vandaag een doodsimpel recept, dat het lekkerst smaakt als je je courgettes in je eigen tuin kan oogsten.
Courgette is rauw immers het lekkerst als ze kleiner dan ‘supermarktgroot’ zijn. Oogst ze bij voorkeur ook op de dag dat je ze klaarmaakt, want rauwe courgette is kraakvers het lekkerst!
Ik gebruikte twee ronde courgettes met een formaat tussen een golfbal en een tennisbal.
(Voor wie het interesseert: een Tondo Scuro di Piacenza, en een kruising van een Lebanese White Bush met het vorige ras. De Donkere Ronde van Piacenza vind ik trouwens veel lekkerder dan de meest verkochte ronde courgette, de Ronde de Nice, Tondo Chiara de Nizza. Zeker voor rauwe bereidingen vind ik de Ronde van Nice niet lekker.)
Als garnering kies je natuurlijk bij voorkeur voor een courgettebloem, maar die waren vandaag al uitgebloeid, en daarom plukte ik een daglelie. Alle hemerocallissen zijn eetbaar, maar ze zijn niet allemaal even genietbaar…
Mijn huisgenoten waren bijzonder enthousiast, dus dit simpele recept wordt alvast een blijver.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Super lekker! En nog sneller klaar dan in de beschrijving. Dit komt hier nog op tafel…
Dankjewel! En je hebt gelijk, het is bijzonder snel klaar!