Courgettes zijn misschien niet de meest smaakvolle groenten, maar ze nemen dankbaar de smaken op van alle kruiden en specerijen die je in de bereiding gebruikt.
Als je weinig tijd hebt, maar weer courgettes in overvloed, is dit een snelle manier om ze te verwerken.
Met jonge courgettes is het het lekkerst, met een combinatie van groene en gele courgettes het mooist. Ik maakte de pickels met een paar jonge witte courgettes (Lungo Bianco di Palermo) – een courgette die wij erg lekker vinden, maar die natuurlijk wel een wat fletser gekleurd eindresultaat geeft…

Snelle Courgette-Pickels
Ingrediënten
- 250 gr jonge courgettes
- een teentje knoflook in schijfjes
- 2 ongeopende bloeischermen van venkel of dille
- 1 el grof zeezout
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl witte-mosterzaden
- 1 pepertje overlangs doorgesneden
- 200 ml wittewijnazijn
- water
Instructies
- Snij de courgettes in schijfjes en doe ze met de kruiden en specerijen in een inmaakglas van 1/2 liter.
- Breng de azijn en het water in afzonderlijke potten aan de kook.
- Giet de azijn over de courgettes, en vul aan met kokend water tot 1/2 cm onder de rand.
- Sluit de pot goed af, en schud even goed door elkaar.
- Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Notities
Probeer met proeven te wachten tot een uur of vier na de bereiding.
De pickels zijn een maand houdbaar in de koelkast. Aangepast van Homesick Texan
De pickels zijn een maand houdbaar in de koelkast. Aangepast van Homesick Texan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!
Nog nooit geprobeerd! Dit weekend eens uittesten.
Dit is zo één van die reacties waarbij ik altijd twijfel of ik ze nu wel of niet toelaat, omdat het zozeer op een ‘reclame’linkje lijkt. Vermits je echter in elk geval gelinkt hebt naar een pagina die ‘klopt’ met het onderwerp van mijn blog, laat ik de reactie toe.
Alleen een kleine opmerking: Kruiden kweken in de zon? Er zijn wel degelijk kruiden die écht de voorkeur geven aan de schaduw… Lees hier maar!