Een curry gebaseerd op een origineel Indiaas recept, al wordt daar meestal een of andere kalebas in plaats van courgette gebruikt.
Je maakt de curry zo pittig als je zelf verkiest…

Een curry gebaseerd op een origineel Indiaas recept, al wordt daar meestal een of andere kalebas in plaats van courgette gebruikt.
Je maakt de curry zo pittig als je zelf verkiest…
Met risotto kan je alle kanten op, dus dit basisrecept laat je alle ruimte voor heel veel creativiteit!
De voorraad courgettes wordt dagelijks aangevuld, dus het blijft een uitdaging om die groente een paar keer per week te verwerken zonder dat je de reactie ‘Nee, alweer courgettes!’ te horen krijgt.
Een soep als deze die opmerkingen als ‘Dat is verrassend!’ of ‘Hé, wat een fijne smaak!’ uitlokt, krijgt dan ook een plekje in deze receptenreeks.
We aten ze warm, en we aten ze koud, en telkens beviel ze erg. De toevoeging van de komkommerblokjes viel in de warme versie niet bij iedereen even goed in de smaak.
Ik gebruik tegenwoordig vaak het kerriepoeder van Simba Mbili. Mijn schoonzusje bracht het mee uit Kenia, en ik gebruik het graag omdat het geen chilipoeder bevat, waardoor je zelf de volledige controle hebt over de pikantheid van je gerecht.
Op dit ogenblik kunnen we zoveel oogsten in onze moestuin, dat we nog nauwelijks groenten kopen. Af en toe een paar tomaten of een paprika, omdat die nog niet rijp zijn in de tuin, maar verder zijn we op vlak van groenten eventjes zelfvoorzienend.
Zoals elk jaar is het weer een uitdaging om de massale courgettenoogst op een creatieve manier te verwerken. En mijn experiment van vandaag was in dat opzicht wonderwel geslaagd. Het recept is een verregaande aanpassing van een recept dat ik ergens op het internet vond (in het slaafs volgen van kookboeken en recepten ben ik erg slecht). Of met andere woorden: ik googlede vanmorgen even op ‘summersquash recipes’, en zag ergens ‘stuffed zucchini’s’ verschijnen. Meer had ik niet nodig om op voort te borduren, en het resultaat was wat je hieronder vindt. Op de olijfolie en de parmezaan na, kwamen alle ingrediënten uit de tuin…
Nadat de voorbije dagen al gevulde courgettes en pasta al zucchini trifolati de revue passeerden, was het vandaag tijd voor alweer een nieuwe aflevering van Creatief Met Courgette.
En omdat zoonlief voorstelde dat hij vandaag zou koken, had ik wat tijd om te bakken, en konden we zijn heerlijke dinertje afsluiten met een plakje courgette-cake.
Courgettes zijn misschien niet de meest smaakvolle groenten, maar ze nemen dankbaar de smaken op van alle kruiden en specerijen die je in de bereiding gebruikt.
Als je weinig tijd hebt, maar weer courgettes in overvloed, is dit een snelle manier om ze te verwerken.
Met jonge courgettes is het het lekkerst, met een combinatie van groene en gele courgettes het mooist. Ik maakte de pickels met een paar jonge witte courgettes (Lungo Bianco di Palermo) – een courgette die wij erg lekker vinden, maar die natuurlijk wel een wat fletser gekleurd eindresultaat geeft…
De courgette-oogst is weer begonnen, en omdat ik het opnieuw niet over mijn hart kon krijgen om een aantal van mijn zaailingen niet uit te planten, staat er weer een uitdagend seizoen ‘Creatief met Courgette‘ voor de deur.
Vandaag een frisse salade waarbij de kwaliteit van je producten allesbepalend is.