Tuinieren

Tuinblogs

 • De Lusthof: Toen ik Lieven David in onze studententijd leerde kennen, was hij al gepassioneerd door het kweken en kruisen van groenten en andere planten… Die passie is niet verdwenen, en vindt nu toepassing in zijn tuinen…
 • De eigenwijze tuin: Als ik over Barts tuin lees, lijkt het alsof ik over mijn eigen tuin lees… Dit blog wordt niet meer bijgewerkt, maar blijft leuk om doorheen te dwalen.
 • Grow your own veggies: in weerwil met de Engelse naam is dit een Nederlandstalige blog, waarin het accent op (moes)tuinieren ligt.  Ook hier geen recente activiteit meer, maar heel wat posts blijven de moeite waard.
 • Natuurlijk-rijk: Jaren geleden schreef ik hier:
  “de piepjonge (zomer 2009) tuinblog van Rob, ook een natuur-tuinier in de Kempen…”
  Maar intussen is Natuurlijk-Rijk allang een vaste waarde in het blogtuinlandschap!

Andere interessante Tuinsites

 • Comité Jean Pain
 • Velt: Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijzen
 • Yggdrasil: ‘een didactisch-ecologische ontmoetingsplaats voor permacultuur of duurzame landbouw.’
  Men wil er in de praktijk laten zien hoe je tuin te laten groeien tot een plek om van te genieten, en tegelijk voedsel en kruiden te kweken op een manier die de natuur ondersteunt.
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “Tuinieren

 1. Dag Anne,
  Ik vroeg me af of je onze website al kende en eventueel de moeite waard vind om deze te vermelden: https://www.biogroei.be/
  Biogroei is al meer dan 25 jaar bezig met het aanbieden van biologische alternatieven voor het bestrijden van belagers zoals bladluis en slakken in de tuin.

  Met vriendelijke groeten,
  Mathias

  1. Matthias, ik ken biogroei inderdaad, heb er jaren geleden wel eens nematoden gekocht in wat hier nog steeds als ‘Het Jaar van de Slak’ te boek staat.
   (Oh ja… en nog veel langer geleden heb ik van Es (die ik nog kende van de middelbare school) op een stand op de plantendagen in Bokrijk een paar plantjes Gulden Sleutelbloem gekocht. De nakomelingen daarvan staan nog steeds in onze bloemenweide. Doe Es de groeten van me!)

   Intussen is onze tuin zoveel evenwichtiger geworden, dat ik mij bv afvraag of de lieveheersbeestjes niet stilaan gaan verhongeren omdat ze de bladluizen bijna in aantal overtreffen, en ook slakken zijn sindsdien gedecimeerd….

   1. Dag Anne,

    Oei dan gaat de relatie langer terug dan dat ik besta. Ik doe haar zeker de groeten! 🙂
    Fijn om te lezen en horen dat de tuin in evenwicht is.

    Met vriendelijke groeten,
    Mathias

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.