Categorie: Zomer – Summer

Courgette-salade met variaties

Courgette-salade met variaties

Dit bericht is deel 6 van 7 in de reeks Creatief met Courgette

De courgette-oogst is weer begonnen, en omdat ik het opnieuw niet over mijn hart kon krijgen om een aantal van mijn zaailingen niet uit te planten, staat er weer een uitdagend seizoen ‘Creatief met Courgette‘ voor de deur.
Vandaag een frisse salade waarbij de kwaliteit van je producten allesbepalend is.

Schandelijk verwaarloosd

De afgelopen jaren hebben we best wel wat aardbeien gegeten, maar om nu te beweren dat de oogst zo overvloedig was, zou overdreven zijn.
Was het daarom, of omdat we vorig jaar in augustus met vakantie waren, dat we de moeite niet namen om nog veel zorg te besteden aan het aardbeiperceel? De uitlopers werden niet verwijderd en uitgeplant, de aardbeien konden gewoon hun gang gaan.

In de loop van de winter ontstond vervolgend het idee, om op die plek, die ging omgevormd worden tot ‘de appeltuin’ (later meer) de aardbeien maar hun gang te laten gaan als bodembedekker.

De planten leken te kunnen appreciëren dat er geen productie meer van hen verwacht werd, want van de weeromstuit werden ze weer heel enthousiast…
En het gevolg is, dat we – als we alleen plukken aan de buitenrand van die paar vierkante meter aardbeien, we dagelijks al handenvol aardbeien kunnen oogsten.