Courgette-soep met een Indiaas tintje

  1. Gevulde Courgettes
  2. Courgette-cake met Pecannoten
  3. Snelle Courgette-Pickels
  4. Courgette-soep met een Indiaas tintje
  5. Courgette-salade met variaties
  6. Risotto con Zucchine – basisrecept en variaties
  7. Subji van Courgette (Indiase courgettecurry)
  8. Gebakken Courgettes met Knoflook-Crumble
  9. Courgette-tajine met kip

Simba Mbili Curry poederDe voorraad courgettes wordt dagelijks aangevuld, dus het blijft een uitdaging om die groente een paar keer per week te verwerken zonder dat je de reactie ‘Nee, alweer courgettes!’ te horen krijgt.

Een soep als deze die opmerkingen als ‘Dat is verrassend!’ of ‘Hé, wat een fijne smaak!’ uitlokt, krijgt dan ook een plekje in deze receptenreeks.
We aten ze warm, en we aten ze koud, en telkens beviel ze erg. De toevoeging van de komkommerblokjes viel in de warme versie niet bij iedereen even goed in de smaak.
Ik gebruik tegenwoordig vaak het kerriepoeder van Simba Mbili. Mijn schoonzusje bracht het mee uit Kenia, en ik gebruik het graag omdat het geen chilipoeder bevat, waardoor je zelf de volledige controle hebt over de pikantheid van je gerecht.

Courgette-soep met een Indiaas Tintje

AnneTanne
Een soep met Indiase kerrie-kruiden, die zowel koud als warm kan geserveerd worden.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1,5 el olie of ghee
  • 3 middelgrote uien fijngehakt
  • 2 flinke tenen knoflook gehakt
  • 2 tl van je favoriete kerrie-poeder
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijnzaad
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 kg courgettes in dobbelsteentjes
  • 650 ml groentenbouillon
  • 1 klein blikje kokosmelk

Voor de garnering

  • 1/4 komkommer in brunoise gesneden (hele kleine dobbelsteentjes)
  • verse gehakte koriander
  • verse gehakte citroenbasilicum

Instructies
 

  • Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem, en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn (4-5 min.).
  • Voeg de knoflook en de specerijen toe, en fruit gedurende maximaal een minuut.
  • Voeg de courgettes toe en fruit nog een paar minuten.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep pruttelen tot de courgettes zacht zijn (ongeveer een half uur).
  • Neem de pan van het vuur en mix de soep tot een fluwelige consistentie. Voeg de kokosmelk toe, en kruid zo nodig bij met peper en zout.
  • Serveer met de komkommerblokjes en de gehakte kruiden.

Notities

Het Indiase kerrie-poeder kan je vervangen door een Thaise curry-pasta. Je kan dan eventueel Thaise basilicum gebruiken voor de garnering.
Aangepast van Emeril Lagasse
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vertel me wat je ervan vond!
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.