Courgette-soep met een Indiaas tintje

Dit bericht is deel van 4 in de reeks Creatief met Courgette

Simba Mbili Curry poederDe voorraad courgettes wordt dagelijks aangevuld, dus het blijft een uitdaging om die groente een paar keer per week te verwerken zonder dat je de reactie ‘Nee, alweer courgettes!’ te horen krijgt.

Een soep als deze die opmerkingen als ‘Dat is verrassend!’ of ‘H├ę, wat een fijne smaak!’ uitlokt, krijgt dan ook een plekje in deze receptenreeks.
We aten ze warm, en we aten ze koud, en telkens beviel ze erg. De toevoeging van de komkommerblokjes viel in de warme versie niet bij iedereen even goed in de smaak.
Ik gebruik tegenwoordig vaak het kerriepoeder van Simba Mbili. Mijn schoonzusje bracht het mee uit Kenia, en ik gebruik het graag omdat het geen chilipoeder bevat, waardoor je zelf de volledige controle hebt over de pikantheid van je gerecht.

Courgette-soep met een Indiaas Tintje
Porties 4
Een soep met Indiase kerrie-kruiden, die zowel koud als warm kan geserveerd worden.
Schrijf een review
Print
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
35 min
Totaal
55 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
35 min
Totaal
55 min
Ingrediënten
  1. 1,5 el olie of ghee
  2. 3 middelgrote uien, fijngehakt
  3. 2 flinke tenen knoflook, gehakt
  4. 2 tl van je favoriete kerrie-poeder
  5. 1/4 tl kurkuma
  6. 1/4 tl komijnzaad
  7. chilipoeder naar smaak
  8. 1 kg courgettes, in dobbelsteentjes
  9. 650 ml groentenbouillon
  10. 1 klein blikje kokosmelk
Voor de garnering
  1. 1/4 komkommer, in brunoise gesneden (hele kleine dobbelsteentjes)
  2. verse gehakte koriander
  3. verse gehakte citroenbasilicum
Werkwijze
  1. Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem, en fruit de uien op laag vuur tot ze zacht zijn (4-5 min.).
  2. Voeg de knoflook en de specerijen toe, en fruit gedurende maximaal een minuut.
  3. Voeg de courgettes toe en fruit nog een paar minuten.
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep pruttelen tot de courgettes zacht zijn (ongeveer een half uur).
  5. Neem de pan van het vuur en mix de soep tot een fluwelige consistentie. Voeg de kokosmelk toe, en kruid zo nodig bij met peper en zout.
  6. Serveer met de komkommerblokjes en de gehakte kruiden.
Notities
  1. Het Indiase kerrie-poeder kan je vervangen door een Thaise curry-pasta. Je kan dan eventueel Thaise basilicum gebruiken voor de garnering.
Gebaseerd op Emeril Lagasse
Gebaseerd op Emeril Lagasse
AnneTannes Tuin https://annetanne.be/kruidenklets/
Series Navigation   |   Gevulde Courgettes >>
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig