Engelstalige kruidensites

 • Jim McDonalds: Vanuit een Engelstalige kruiden-mailinglijst leerde ik Jim McDonalds kennen als een herborist die weet waar hij het over heeft.
 • Jonathan Treasure: Een site met algemene informatie en wetenschappelijk goed doordachte artikelen ivm fytotherapie. Geen informatie in verband met afzonderlijke kruiden.
 • Henriette’s Herbal Homepage: De website van een erg grote ‘Kruidendame’. De informatie is ronduit overweldigend. Aan de website is ook een mailinglist verbonden, die zich weliswaar vooral richt op professionele kruidenkenners, maar ook voor geïnteresseerde liefhebbers erg leerrijk is. Sinds een paar jaar heeft Henriette Kress ook een blog, waarbij ze op haar eigen, ironisch-sarcastische
  wijze, haar ervaringen allerhande uiteenzet. Jammer dat na de overstap van WordPress naar Drupal als blogplatform, je voor elk afzonderlijk artikel moet doorklikken.
 • The Medicine Womans’ Roots
 • Gernot Katzer’s Spice Pages: Je vindt hier boeiende informatie over allerhande specerijen en enkele kruiden. De etymologische verklaringen van de namen zijn goed onderbouwd. Er is ook een – hier en daar zelfs iets uitgebreidere – Duitse versie.
 • HerbMed: Een uitgebreide database van medicinale kruiden, met hyperlinks naar wetenschappelijke literatuur omtrent de verschillende kruiden.
 • Drugs Digest: Herbs and Supplements: Een lijst met talloze kruiden. Een klik voert je naar een overzicht van de indicaties, en op die pagina vind je dan weer links naar overzichten van contra-indicaties, bijwerkingen, en interacties.
 • Richters herbs: Inderdaad, een kwekerij in Canada… Ik leerde de site kennen dankzij een paar ‘kruidenvrienden’ in Noord-Amerika. Wellicht te ver om er zelf te gaan bestellen, maar hun catalogus is zeker een blik waard, al was het maar omwille van hun uitgebreide vraag- en antwoordlijst.
 • A modern herbal: De on-line versie van ‘A Modern Herbal’ van Mrs Grieve, voor het eerst verschenen in 1931, en nog steeds beschouwd als een van de Engelstalige standaardwerken over kruiden.
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.