Natuurfotografie

Botanisch

Hieronder vind je vooral sites van fotografen die de planten vanuit een meer ‘wetenschappelijke’ hoek benaderen: de botanische duidelijkheid primeert boven de kunstzinnigheid. Sites die je kan consulteren als je op zoek bent naar een afbeelding waarop je de planten vooral goed kan herkennen.

 • Bioweb – Plantengids
  Op de site van Paul Busselen vind je een overzicht van de fauna
  en flora in een rond de universitaire campus te Kortrijk. De foto’s geven vaak ook een beeld van de natuurlijke habitat van een kruid.
 • Fotografien von Wildpflanzen
  Op de zeer overzichtelijke site van Robert Flogaus-Faust zijn de plantenfoto’s o.a. volgens de taxonomie geordend. Bijzonder goed van kwaliteit, vaak gaat het om macro-opnamen, die in wetenschappelijke uitgaven niet zouden misstaan.
 • Imagines Plantarum
  De zeer uitgebreide foto-website van – alweer – een Duits natuurfotograaf

Artistiek

En bij deze fotografen primeert vaak het artistieke. De foto’s kunnen botanisch/zoÃölogisch erg duidelijk zijn, maar de schoonheid staat bovenaan. Niet de ‘objectieve’ weergave telt, maar de impressie…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “Natuurfotografie

 1. Thank you very much Annet for these recommendations. I will surely have a look at those websites. Nature is truly amazing and it is always enriching to discover a bit more everyday about the botanical world.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.