Op het Eerste Gezicht – Juli

Er zijn zo van die dingen waar ik niet bij stilstond toen ik aan het begin van het jaar een plekje uitzocht voor de foto’s in deze reeks…

Op het Eerste Gezicht - Juli

En één van die dingen was, dat een appelboom in januari heel veel licht doorlaat, maar dat de bebladerde kruin in de zomer voor flink veel schaduw zorgt, zodat het contrast tussen de donkere voorgrond en de heldere achtergrond zelfs bij bewolkte hemel erg groot is.
En ik was wel van plan om vanmorgen héél vroeg op te staan, om bij ‘mooi licht’ een foto te maken… maar, al waren het geen wetten en praktische bezwaren die tussen droom en daad in de weg stonden, en zelfs geen weemoedigheid… er was wel die ontzaglijke grote behoefte om eens lekker uit te slapen.

Intussen is de border rechts veel kleuriger geworden dan vorige maand… En wanneer het de volgende dagen zonnig wordt, verwacht ik hier weer heel veel vlinders!
(Vandaag zijn er vooral veel gehakkelde Aurelia’s te zien, maar ook het koevinkje maakt al voor het derde jaar op rij zijn opwachting.)

En zoals elke maand:
Wil je meedoen? Wil je een paar keer een foto van je tuin, bij voorkeur telkens op dezelfde datum van de maand, op je blogje tonen? Vul dan hieronder je naam en de URL van het blogbericht in kwestie in.

Let op: Wanneer je een no-script plugin in je browser hebt aanstaan of wanneer je dit bericht leest via RSS-feed of mail, zie je hierboven geen venstertje waar je je naam en de URL van je blogpost kan invoeren.
De mail- en feedlezers zullen daarvoor een bezoekje moeten brengen aan deze blogpost, en de no-scripters moeten ofwel in hun plugin een uitzondering configureren, ofwel kunnen ze gewoon in de reacties verwijzen naar hun blogbericht. Ik voer zelf dan de links wel in de widget in. (Voordeel van een linkje in de widget is, is dat het ‘do-follow’ is, ipv de no-followlinks uit de commentaren: Een link via de widget levert je ‘extra punten’ in zoekmachines op, een link in de commentaren niet…)
Natuurlijk apprecieer ik het erg, wanneer je in je eigen postje ook weer naar hier terug verwijst!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

11 thoughts on “Op het Eerste Gezicht – Juli

 1. Er wordt al iets zichtbaar van de zwaardere contrasten van de zomer; ik vind het steeds weer een meditatief plekje, daar bij de appelboom.

 2. Het contrast is juist heel erg mooi, het licht op de border en het paadje tussen de buxussen en dan de donkere brede armen van de appelboom, de nieuwsgierigheid om de border te bekijken wordt erdoor nog meer geprikkeld.

 3. Wat mij op het eerste gezicht opvalt, is het groen des overvloeds: niet alle zomers kleuren zo groen toch. Is het de overdadige regen, zijn het de zachte temperaturen, is het de mild opwarmende massage van een zon die niet verschroeit in hitte.

  Wat een pracht in groennuances!

 4. Ik merk vooral dat ik met mijn originele positionering geen rekening heb gehouden met het feit dat het Koninginnekruid en Leverkruid zo hoog zouden worden waardoor ik nu toch echt een stapje opzij moet zetten om de tuin nog op de foto te krijgen 🙂

 5. ik heb er 2 in gezet ( als het gelukt is tenminste ) want ik maak elke laatste dag van de maand een overzicht van de mooiste foto’s die ik in mijn tuin maakte én ik geef regelmatig een overzicht van de stand van zaken van mijn zaaisels van dit jaar 😉

  En tussendoor durven er dan nog wel eens tuinposts passeren …
  Ik woon nochtans in de stad en heb maar 2 heel erg kleine minituintjes. Maar toch is dat zo plezant !

 6. Oh mamamia! Wat blijf ik schromelijk in gebreke. Ik moest er dringend maar eens werk van maken, van een tuinfoto elke maand vanop dezelfde plek! ’t Is niet dat mijn liefde voor tuinen afgenomen zou zijn ondertussen …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.