Sneeuw… klokjes | Snow… drops

En jawel hoor… al twee nachten na elkaar vielen er wat vlokken doornatte sneeuw.
Achteraan in de tuin, waar het aan de grond net wat kouder is dan elders, bleef die telkens zelfs tot na 10 uur liggen.

Indeed, two nights in a row, we had some wet, wet snow.
In the farthest part of the backyard, where the soil is just a little bit cooler, it was even about 10:30 AM before it had fully melted.

Het maakte de kippen wat onwenning, en een roodborstje maakte van de gelegenheid gebruik om heel dicht bij te komen toen ik de tafelresten kwam brengen. (En zuiver toevallig had ik een keer mijn fototoestel omhangen, en zelfs een simpel 18-55mm lens volstond.)

The snow seemed to make the chickens a bit uneasy, and a robin took advantage of their shyness, and came even closer than it usually does when I came to bring our left-overs to the chickencoop. (And by chance I had my camera with me, and even the simple 18-55mm lens that was mounted was enough to make a picture.)

Maar ondanks het beetje sneeuw is het duidelijk dat het seizoen wel heel erg mild is…

But despite the snow, it is clear that we have a very mild season…

In de sneeuwklokjes die een paar dagen geleden boven de grond uit piepten, zie ik intussen de eerste knopjes. (Maar zoals ik donderdag al zegde: in 2007 waren die knopjes nog net iets vroeger.)

The Snowdrops that sprouted some days ago, now already show some buds. (But as I told last week, in 2007 those buds were still somewhat earlier.)

Dat het groen van de krokussen zich al laat zien, vind ik niet zo ongewoon. Maar de Rondbladige cyclamen (Cyclamen coum) heb ik in mijn tuin nog nooit zo vroeg gezien… het blad niet, maar al helemaal niet de bloemknopjes.

The crocuses are sprouting too, and that’s isn’t very unusual. But never before the Cyclamen coum is my garden was there so early. Not the leaves, but especially not the flowerbuds.

Maar het meest verrast was ik toch wel, toen ik de blaadjes ontdekte van het bloempje dat voor mij gewoonlijk de eerste échte Lentebode is: het speenkruid…

But the biggest surprise for me was when I found the sprouts of the flower that for me always felt like the first true Herald of Spring: Lesser celandine…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “Sneeuw… klokjes | Snow… drops

  1. allez jong, en ik lees dat nu pas! op ’t eind van ’t weekend! Moet ik nog dágen wachten voor ik op zoek kan hier in mijn eigen tuin naar de eerste sprietsels! Maar, on the other hand, mijn tuin kennende zal het wel weer máánden duren voor hier enige beweging zichtbaar wordt :-/

  2. hee wat toevallig, ik zag het eerste bloeiende sneeuwklokje vanmiddag, in eigen tuin van alle plaatsen!

    Fijn als de lente al in aantocht is voordat de winter begonnen is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.