Kerstboom – Christmas Tree

(To English text)

Nee, hier in de Zuiderkempen was er nog geen inflatie van de kerstboomprijzen.
Ons boompje dit jaar is weliswaar wat smaller dan vorig jaar, maar ook wel hoger, en kostte nog steeds niet meer dan negen Euro.

En zoals elk jaar, versier ik mijn boom op dezelfde manier. Ik hou ervan om jaar na jaar die oude kerstversieringen weer door mijn handen te laten gaan.
De strooien sterren die ik als student kocht in een winkeltje met Zweeds artisanaat in Leuven… (later aangevuld met dito van bij de blauw-met-gele meubelen-Zweed)…
De houten poppetjes die mijn ouders meebrachten van een reis naar Moskou en St-Petersburg…
De figuurtjes die ik ik van mijn schoonmoeder kreeg…

En intussen merk ik dat zoonlief groter wordt… ‘Fourteen going on fifteen’ – en voor het eerst mag mama in haar eentje de Kerstboom versieren, terwijl zoonlief in de zetel hangt ‘want hij heeft al een zware examenweek achter de rug’.

Our Christmas Tree

Everywhere else the prices of christmas trees seem to go up and up, but at the nursery here in our little village we still only pay the unbelievable price of just € 9.00. (They grow them nearby, so don’t have to purchase them themselves, no transportation cost…)

I like to decorate it the same way every year again. I like it, to have those memories going trough my hands…
The stars made of straw that I bought in a small shop with Swedish handcrafts in Louvain when I was a student (and some more at bought later at the well-known blue-and-yellow Swedish furniture-giant.
The wooden puppets my parents gave me when they came back from a journey to Moscow and St.Petersburg.
The figurines my mother-in-law gave me…

And I realize our son is growing older… ‘Fourteen going on fifteen’, and for the first year since very, very long, he didn’t feel like helping me decorating, sitting on the bench: ‘Mum, I feel so tired after a week of school-tests’!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

6 thoughts on “Kerstboom – Christmas Tree

  1. Rollen Hilda? Mijn biodiverse madam komt net terug van de winkel waar ze bomen zag aan 37 euro! Dat is er pas over! Gelukkig hadden wij er al één.
    By-the-way … jullie oost-europese boomversieringen heeft wel iets 🙂

  2. I love your Christmas tree! The Russian ornaments are lovely (well, of course, because I am Russian!) My boys also didn’t help me to decorate our tree this time. They are teenagers. But we went to the tree farm, and they helped us to choose and cut the tree. Have great warm holidays.

  3. Negen euro, ik geloof bijna niet wat ik lees. Ik ben een paar jaar geleden gestopt met een echte spar te zetten omdat ze zo schandalig duur zijn. Hier in Oost Vlaanderen geef toch vlug 40 euro voor een gewoon kleine boom en als je iets van boven de anderhalve meter wil zit je al vlug aan een 70 euro. Het zijn wel van die zilversparren met die platte naalden. Je boom ziet er heel mooi versiert uit hoor en de herinneringen aan van waar de dingen komen die doen het ook hé.

  4. Kerstversieringen met een verhaal, mooi en herkenbaar.
    Oude kerstballen, soms met een stukje er uit, die nog van mijn oma waren… steeds gaan ze weer terug in het doosje. Een onbeholpen kerstmannetje, nog door een van de kinderen gemaakt; tóch weer in de boom…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.