Onder de Beuk in Maart

Ja, in maart…
Een maand waarin je tegen beter weten in toch hoopt dat het echt lente-achtig wordt in de tuin…
Een maand waarin je een week met griep en koorts binnenshuis (en vanachter de computer weg) blijft…
Een maand waarin alles in de tuin zo traag, zo tergend traag verandert…

Op 6 maart voorspelde ik dat het nog 10 dagen zou duren voor de sleedoorn echt zou bloeien. Intussen zijn we twee volle weken verder, en hij bloeit nog steeds niet echt.
Een dag later ontdekte ik het eerste blauw van een bloemknopje tussen de scheutjes sneeuwroem. Gewoonlijk betekent dat, dat er vijf dagen later sneeuwroem zal bloeien, maar dit jaar duurde het een volle week langer.

schamele bloei onder de beuk in maart

Gewoonlijk luidt maart echt het begin in van de grote bloemen-apotheose onder de beuk, maar die apotheose is voorlopig in mineur gestart.

Speenkruid natuurlijk, dat bloeide vorige maand al.
Eén bloemetje sneeuwroem en amper één polletje vingerhelmbloem dat de moeite van het vernoemen waard is.
Gelukkig dat het gemarmerde blad van de Napolitaanse cyclamen nog wat kleur geeft, en dat de zonnebloempitschilletjes her en der nog wit liggen te schitteren, of het was hier deze maand nog een dooie boel geweest onder de beuk…

Onder de Beuk in Maart
Onder de Beuk in Maart
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Onder de Beuk in Maart

  1. Ik ben daarnet toch even de tuin ingetrokken omdat ik het ook beu was om koortsig in de zetel te liggen. En ook hier doet de lente traag zijn intrede, met het speenkruidtapijt op kop. De sleedoorn staat wel al in bloei, maar we zitten dan ook heel wat zuidelijker 🙂 .

  2. Ik zie nu toch één en ander ‘starten’. Ik denk dat ik volgende week fruitbloesem heb in de pruimelaars. Maar de vaste planten zijn erg traag inderdaad. Zier er toch leuk uit, zo onder de berk

    1. Vlak voor hij ook griep kreeg, heeft manlief nog een aanhanger vol houtsnippers gehaald. Maar die berg ligt er voorlopig nog (helemaal in de rechterbovenhoek van de foto zie je er een stukje van…)

  3. Ondanks de “warme” winter, verloopt ook hier alles ontzettend traag. Het is zelfs te koud om enigszins comfortabel in de tuin te werken. Maar: misschien vanaf het weekend… er liggen zo veel leuke klusjes te wachten in de tuin. En ik krijg steeds meer zin.

  4. Leuk om dit blog nu te lezen:)
    Momenteel staat de tuin er echt prachtig bij! Heb dit vorig voorjaar ook nog mooie Bolcatalpa gepoot, wat een prachtige boom is dit zeg! Hij loopt nu ook helemaal uit.. zeer fraai!
    Geniet van de mooie tuin allemaal!:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.