Winterstoofpotje met Pompoen en Snijbiet

Een paar dagen geleden vertelde ik dat we nog steeds volop snijbiet uit de tuin oogsten. Diezelfde dag nog maakte ik dit stoofpotje klaar.
Een stoofpotje waarvan alle groenten, met uitzondering van de tomaten, uit onze tuin komen. Snijbiet en zwartmoeskervel is er nog volop, en op de kelderplanken liggen nog heel wat pompoenen. Voor dit recept gebruikte ik een heel klein exemplaar (20 cm lang) van ‘Candystick Dessert Delicata‘. Hier in Europa denken we vaak dat er behalve Hokkaido’s en Butternuts geen lekkere pompoenen zijn, maar ik probeer toch elk jaar een paar andere rassen uit, en dit is zeker een blijvertje.
(Helaas geen foto: meestal bedenk ik pas nadat man- en zoonlief een creatie van mij uitbundig geprezen hebben, dat ik het recept misschien eens moet noteren en op dit blogje zetten…)

 

Winterstoofpotje met pompoen en snijbiet
Porties 4
Schrijf een review
Print
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
45 min
Totaal
1 hr 5 min
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
45 min
Totaal
1 hr 5 min
Ingrediënten
  1. 1 kop quinoa
  2. 80 gr linzen (ik gebruikte Le Puy-linzen, die vind ik veruit het smakelijkst. Je vindt ze in België ook wel eens onder de - foutieve - benaming Dupuis-linzen)
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 2 teentjes knoflook, gehakt
  5. 1 kleine pompoen, in dobbelsteentjes
  6. 200 gr snijbiet (blad en bladstelen), in reepjes gesneden
  7. 2 stengels zwartmoeskervel (met blad), in stukjes gesneden
  8. 1 blik gepelde tomaten
  9. olijfolie
  10. 1,5 tl balsamicoazijn
  11. 2 koppen groentebouillon
  12. 1 mespuntje chilipoeder
  13. 2 blaadjes laurier
  14. verse tijm
  15. 1 tl komijn
  16. peper/zout
  17. 1 tl paprikapoeder
  18. handvol platte peterselie, gehakt
Werkwijze
  1. Kook de linzen gaar in voldoende water en laat uitlekken
  2. Verhit de olie en fruit ui en knoflook glazig.
  3. Voeg pompoenblokjes, zwartmoeskervel en snijbiet toe, strooi er het chilipoeder over en stoof een minuut of 10 mee.
  4. Blus met de balsamicoazijn.
  5. Voeg linzen en tomaten toe samen met de specerijen en kruiden (behalve de peterselie), en overgiet met de bouillon.
  6. Breng aan de kook en voeg dan de quinoa toe. Laat 20-25 minuten pruttelen tot de quinoa gaar is. Roer af en toe en voeg zo nodig wat extra water toe.
  7. Verdeel over vier borden en bestrooi met wat peterselie.
Notities
  1. Serveer eventueel met wat verbrokkelde geitenkaas.
AnneTannes Tuin https://annetanne.be/kruidenklets/
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

Eén reactie op “Winterstoofpotje met Pompoen en Snijbiet

  1. Kan niet slecht zijn, denk ik dan. Maar volgende keer toch een foto maken!
    Indien je nog andere brouwsels maakt, ben ik steeds geïnteresseerd
    Fruitberg recently posted…Wat bloeit er op 1 januari?My Profile

Reageren niet meer mogelijk