Een kijkje in onze tuin- en natuurbib…

Zo door de jaren heen is er ten huize AnneTanne stilaan een bescheiden bibliotheekje van tuin- en natuurboeken ontstaan. (De foto hierboven toont lang niet alles).
Een paar boeken passeerden in de loop van de jaren de revue:

En toen, gisteren dus, bedacht ik, of ik dat niet wat vaker zou kunnen doen, een berichtje schrijven over een boek in mijn tuinbibliotheek. En dan niet een boek dat gehypet wordt als nummer zoveel in de non-fiction boeken top-10 van de week, wegens geschreven door weet ik veel welke televisie-tuinier van het moment (ik kijk immers nauwelijks TV), maar gewoon een boek dat ikzelf mooi, boeiend, of gewoon heel erg waardevol vind.

En misschien zijn er nog wel andere tuinbloggers die op de kar van ‘Mijn tuinboek van de maand’ willen springen?
Wil je ook deze maand iets vertellen over het tuinboek dat deze maand op je salontafel, je nachtkastje of in je tuinschuurtje ligt? Vul dan hieronder je naam en de URL van het blogbericht in kwestie in…

Let op: Wanneer je een no-script plugin in je browser hebt aanstaan of wanneer je dit bericht leest via RSS-feed of mail, zie je hierboven geen venstertje waar je je naam en de URL van je blogpost kan invoeren.
De mail- en feedlezers zullen daarvoor een bezoekje moeten brengen aan deze blogpost, en de no-scripters moeten ofwel in hun plugin een uitzondering configureren, ofwel kunnen ze gewoon in de reacties verwijzen naar hun blogbericht. Ik voer zelf dan de links wel in de widget in. (Voordeel van een linkje in de widget is, is dat het ‘do-follow’ is, ipv de no-followlinks uit de commentaren: Een link via de widget levert je ‘extra punten’ in zoekmachines op, een link in de commentaren niet…)
Natuurlijk apprecieer ik het erg, wanneer je in je eigen postje ook weer naar hier terug verwijst!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

19 thoughts on “Een kijkje in onze tuin- en natuurbib…

 1. Wat een mooie verzameling! Ik plaats ook af en toe recensies van nieuwe aanwinsten, maar mijn collectie is niet zo uitgebreid om maandelijks een recensie te kunnen brengen 🙂

  1. Je hoeft ook echt niet maandelijks iets te posten. Maar het is altijd leuk om – als je toevallig in de loop van de komende maanden wel een recensie post – hier een linkje neer te zetten!

  1. De bib is inderdaad een prima bron, maar ik hou ervan in tweedehandszaken en op reis in buitenlandse boekhandels rond te snuffelen, en daar vind je vaak boeken die de bib nooit zal vinden, zeker niet de Bib van Balen – een paar jaar geleden terecht verkozen tot beste bib van Vlaanderen, die haar boekenaanbod voortdurend vernieuwd, maar waar je dus weinig boeken vind die meer dan een paar jaar oud zijn.

 2. Wat een verzameling. Ik ga hier waarschijnlijk ook eens een boekje nomineren, even nadenken welk boek. Zelf ben ik niet zo’n tuinboekenman (ik heb er wel :ahum: enkele), ik probeer mijn weg te zoeken op het wijde internet.
  Maar ik ga er toch één nomineren 😉

 3. Moh, wuk een toeval! Net vandaag heb ik een bericht gepost over een boek waar ik wel bijzonder enthousiast over ben. Al is het strikt genomen geen tuinboek, eigenlijk…

 4. Er zijn inderdaad perioden, dat er hier een tuin- of natuurboek favoriet is.
  Ik vind het een leuk idee, om daar zo nu en dan de aandacht op te vestigen, door er een blogje aan te wijden. En als ik het doe, vul ik het formuliertje in !
  Het boek van Henk Gerritsen “buiten is het groen” behoort beslist ook tot mijn toppers.

 5. Van tuinlectuur hebben we maar een heel bescheiden voorraadje in huis. Natuurboeken des te meer. Manlief heeft in de loop der jaren een brede Billy of 2 bijeen gespaard en er bovendien zelf ook nog anderhalve bij elkaar geschreven. Dat is dus een hele wand van vloer tot plafond in een toch ruim bureel. Vooral tijdens het – héél sporadische! – stof afnemen weet je hoeveel dat is!

 6. Ben nog volop aan het lezen in “Het bodemvoedselweb” van Jeff Lowenfels & Wayne Lewis.
  Een absolute aanrader om méér te weten te komen over het bodemleven..
  De eerste helft van het boek is aan de wetenschappelijke kant, maar is wèl begrijpelijk neergeschreven. De tweede helft van het boek gaat over de praktijk, en is toepasbaar in de eigen tuin.
  Lezen dus ! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.