Shariff…

Shariff logoIk was al enige tijd aan het overwegen de socialmediaknoppen onder elk van mijn postjes te verwijderen, omdat ik net zo goed als elk van jullie weet, dat die knoppen zonder dat jij als bezoeker van mijn Tuin dat wil, toch allerhande info over jou aan de netwerksite in kwestie overmaken.
Maar van de andere kant streelt het natuurlijk ook mijn ijdelheid, als er af en toe toch eens een postje van mij geliked of geretweet wordt.
En vandaag ontdekte ik de oplossing, en installeerde ik de knoppen ontworpen door een projectgroep van het Duitse tijdschrift c’t. De Shariff-knoppen voldoen aan de strikte eisen van de Duitse privacywetgeving.

Hieronder de vertaling van de inleiding op het eerste artikel waar ik verderop naar link…

Met Shariff beschermen website-eigenaars de privésfeer van hun bezoekers tegen de overdreven nieuwsgierigheid van sociale netwerken zoals Facebook, Google+ en Twitter. Maar voor bezoekers volstaat nog steeds één klik, om een pagina met vrienden te delen.

Shariff: Social-Media-Buttons met behoud van privacy

Met Shariff kan je Social Media gebruiken, zonder je privacy al te zeer op het spel te zetten. Het project van het Duitse c’t vervangt de normale ‘Share-buttons’ van sociale netwerken en schermt je surfgedrag af van nieuwsgierige blikken. Toch kan je nog steeds met één enkele klik op de knop informatie met anderen delen. Je moet daarvoor zelf niets ondernemen, de webmaster heeft dat reeds voor jou gedaan.

Zelfs zonder dat je er op klikt zal een ‘share’-button van bijvoorbeeld Facebook bij elk bezoek aan een pagina daarover al informatie meedelen aan (in dit geval) Facebook. Je hoeft daarvoor niet ingelogd te zijn op de site, of er zelfs geen lid van zijn. De Shariff-knoppen, die ik vanaf nu gebruik, maken pas contact met het sociale netwerk wanneer je daarop klikt. Jij hebt dus de volle controle over het feit of de sociale netwerksite te weten komt dat jij AnneTannes Tuin bezoekt…
Op die manier verhindert Shariff dus, dat je op een bezochte site een digitaal spoor achterlaat, en verhoogt op die manier de bescherming van je privacy. Je kan vanaf nu in AnneTannes Tuin zoveel je wil liken, +1en of tweeten – meer informatie dan dat krijgt het sociale netwerk niet.

Wil je meer informatie over Shariff, en kan je vlot Duits lezen, dan zijn er nog volgende links:
Shariff: Social-Media-Buttons mit Datenschutz
Schützen und Teilen

En voor geïnteresseerde WordPressbloggers, ik gebruik hiervoor de plugin Shariff-wrapper. Een andere mogelijkheid is Shariff for WordPress.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

4 thoughts on “Shariff…

  1. Ik sluit me aan bij Menck. Ik zit zelf in dubio en ben momenteel zonder twitter en facebook, al mis ik wel de interessante pagina’s van kwekerijen, natuurverenigingen en andere tuinierders.

  2. Goede avond, ik heb een vraag. Ik plukte de lavendelbloemen niet toen ze nog paars waren. Maar snoeide ze vandaag pas af. Kan ik van deze gedroogde bloemen op de lavendelstruik met zaadjes erin ook thee zetten of moeten ze paars zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.