8 reacties op “Denk er aan!

 1. Helemaal mee eens!
  En waarom alleen op 16 februari?
  Hanneke recently posted…aardbei hartjesMy Profile

 2. Bij ons zijn het momemteel 3 dikketruiendagen. In onze keuken is het 13 graden. Maar inderdaad, waarom maar 1 dag?
  Madame boerenerf recently posted…Ingesneeuwd, opnieuw.My Profile

 3. Mijn madam en ik hanteren dikketruiendag de ganse winter door. In onze woning is het gemiddeld zo’n 19 graden. Geen centje pijn. Meer nog: ik word lichtelijk gek als ik een woning betreed waar het 22 of 23 graden is.
  Menck recently posted…Ice injectionMy Profile

 4. Hier is het ook alle dagen dikke truiendag. Enkel ‘s avonds gaat de verwarming tot 18.6, overdag stellen we het met 17.4. Frisser hoeft niet volgens de handjes van mijn jongste drolleke.

 5. Ook ik heb een extra trui en dekentje over mij op dit moment. Nooit meer dan 19 graden in ons huis. Te benauwd voor mij wanneer het warmer wordt.
  tijdtussendoor recently posted…Academie donderdag.My Profile

 6. als ik onze houtstoof op het minimum zet, luchttoevoer dichtgeknepen en niet te veel hout er in, dan is het nog altijd minstens 24 graden in onze woonkamer. Sorry, maar een dikke trui daar bovenop, dat zie ik echt niet zitten… 🙂
  bart recently posted…ijs en sneeuwMy Profile

 7. Tja, net als bij Bart is een dikke trui hier relatief…
  Wij verwarmen vooral de living (met een houtkachel), en daar is het moeilijk om de temperatuur onder de 22° te houden…
  Op dagen als vandaag, met een zalig zonnetje, staat hier ook in de winter nauwelijks verwarming op, en dankzij de optimale oriëntatie van ons huis (die boeren van vroeger, die wisten hoe ze aan passiefbouw moesten doen), met hoofdzakelijk ramen op het zuiden, en een goede isolatie (tja, die is niet van die boeren van vroeger, daar hebben we zelf voor gezorgd) is het hier in de winter als de zon schijnt overdag gemakkelijk 18-19° (en de radiatoren ijskoud).

  (Ramen pal zuid, dat klinkt verschrikkelijk warm in de zomer, maar in de zomer is het hier binnen heerlijk koel, omdat de zon dan heel hoog staat en nauwelijks binnen valt. In de winter daarentegen komt de zon meters ver het huis binnen…)

 8. ‘s Morgens warm ik een uurtje op, daarna gaat de verwarming weer omlaag. De haard brandt hier niet elke dag omdat open haarden zoveel as rondstrooien. Een kachel zou veel efficiënter zijn maar ik bekijk dat brandend hout zo graag van heel dichtbij.
  Chelone recently posted…Het wintert hier, begot!My Profile

Reageren niet meer mogelijk