Garden Bloggers Bloom Day

Al dagenlang kondigden de eerste krokussen zich met vastgesloten knopjes aan… en met de zon die vandaag eindelijk ook nog eens tevoorschijn kwam, begonnen ze zich ook al aarzelend te openen!

For days, the crocusses showed some buds…. and because for the first time in weeks it was really sunny today, they hesitantly started to open!

 
Wel heb ik moeten zoeken om een gaaf exemplaar te vinden, want net zoals van de sneeuwklokjes is er van de krokussen her en der gesnoept. Ik vind nauwelijks exemplaren waar alle bloemblaadjes mooi intact van zijn.

But I had to search for an undamaged flower: just like it happened my snowdrops, something has nibbled on my crocuses, and I hardly find a flower that is still whole.

 
(Overigens ben ik gaan twijfelen of het echt wel om woelmuizenvraat gaat, zoals de meeste mensen me suggereerde: Omdat veel van de crocussen maar gedeeltelijk aangevreten zijn, denk ik toch weer eerder aan slakken.)

(I must admit that I’m doubting if it’s really damage by bank voles, like several people suggested: from many flowers only a few small pieces are nibbled, it seems more like snails…)

Lonicera fragrantissima
De winterkamperfoelie bloeit al een hele tijd, en doet dat steeds uitbundiger…

The fragrant shrubby honeysuckle has been blooming for quite some time, and seems to become more and more enthousiast at it…

Hamamelis x intermedia 'Jelena'

Maar de kampioenen van de januari-bloei zijn natuurlijk de toverhazelaars!
Onze ‘Jelena’ is intussen al een struik van behoorlijke omvang, en met de zon die ‘langzaam ter kimme neigt’, zoals dat vroeger wel eens poëtisch gezegd werd, is die bloei een prachtig schouwspel…

But the champion-bloomers of January are of course the Witch-hazels!
Our ‘Jelena’ is a quite large shrub already, and is blooming in abundance… So beautiful, those fiery colors in the late sun…

Hamamelis x intermedia 'Diane'

En dan hebben we Diane… donkerrood, en dit jaar voor het eerst flink bloeiend…

Then there is Diane… dark red, and for the first year she blooming well.

Hamamelis x intermedia 'Feuerzauber' (?)

En tenslotte deze, vorig jaar pas aangepland, en ik vergat de naam te noteren, maar het gaat waarschijnlijk om Feuerzauber…

And this one, I only planted it last winter… I forgot to note the name, but it must be ‘Feuerzauber’.

En wat bloeit er elders in Januari? Kijk even bij May Dreams Garden, die het initiatief nam voor Garden Bloggers Bloom Day!

Curious what is blooming in other gardens this January? Take a look at May Dreams Garden, who initiated ‘Garden Bloggers Bloom Day!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

10 thoughts on “Garden Bloggers Bloom Day

 1. Op alle bloei-vlakken weer mijlenver voor op mijn tuin. Van de krokussen zelfs nog niet het minste spoor hier. En de toverhazelaar beperkt zich tot een tiental bloempjes. Maar ik heb wél een sneeuwklokje! 😉

 2. Ik hou van de winter kamperfoelie bloeit, als een feit, ik hou van al uw bloemen – Knabbel of niet!

  ———–

  I love the winter honeysuckle blooms; as a matter of fact, I love all of your blooms – nibblers or not!

  1. Het is inderdaad heel plezant, om wat winterbloeiers in de tuin te hebben…
   Het duurt wel een aantal jaren, voor je ze echt…
   ‘Jelena’ leek in de eerste jaren zelfs bijna in het niet te verdwijnen tegen een achtergrond van dorre beukenblaadjes in de haag, maar nu ze groter wordt, valt ze des te meer op, omdat ze – zuiver toevallig – net op die plek staat waar in de loop van de namiddag de winterzon valt. Het is dan echt een vurig oranje tegen het doffere bruin van de beschaduwde haag…
   Bovendien: die toverhazelaar is te zien vanuit het huis, maar ook als we vanop straat weer thuis arriveren. Een mooi welkom dus.
   De andere winterbloeiers, die geven ons dan weer een reden om die plekjes van de tuin te bezoeken die anders in de winter wel eens aan de aandacht ontsnappen.

 3. Pingback: Feuerzauber?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.