Teken van lente? – Signs of Spring?

(English text below)

Ranunculus ficaria | Speenkruid - Lesser celandine
Ranunculus ficaria | Speenkruid - Lesser celandine

Ik roep dan wel al wekenlang, dat ik die winter met z’n sneeuw nog lang niet beu ben… maar toen maandag de sneeuw van het weekend bijna weggesmolten was, en ik me onder de beuken stond te verbazen dat de blaadjes van de Cyclamen hederifolium er nog steeds zo fris bij stonden, merkte ik plots dat niet al het groen van de cyclamen was. De eerste blaadjes van het speenkruid komen boven!

En als er bij mij iets is, dat het gevoel van naderende lente oproept, dan is het speenkruid wel…

Crocus ancyrensis | een vroege gele krokus - An early flowering yellow Crocus
Crocus ancyrensis | een vroege gele krokus - An early flowering yellow Crocus
En dat was nog niet alles!
Sinds kort ben ik op woensdag thuis, en toen ik gisteren in de tuin rondliep, zag ik niet alleen dat de knoppen van de sneeuwklokjes stilaan beginnen knikken, maar ook dat de allervroegste krokussen zich al voorzichtig tonen.

Ziezo, daar gaan we dan… nu begin ik ook al te wachten op de lente!

Signs of Spring?

I have been shouting for weeks, that I love this winter with its cold and snow…
But last monday, when in the afternoon the snow that fell during the weekend had almost melted, I stood wondering under the beeches over the leaves of the Cyclamen hederifolium, that still looked so fresh and green… and than suddenly I saw that not all the green there was of the cyclamen. The first leaves of lesser Celandine are sprouting!

And when I should name one plant, that gives me a true feeling of nearing spring, it’s Lesser celandine…

But in the course of this week, that ‘spring-is-in-the-air’ feeling only grew worse 😉
Wednesday is my day off, so yesterday I was strolling around in the garden, and I discovered that not only the buds of the snowdrops start to ‘nod’, but also that my earliest crocusses are showing their egg-yolk color!

So there we go… Me too, I’m longing for spring now!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

9 thoughts on “Teken van lente? – Signs of Spring?

 1. I love your crocus photo, and they are also a sign of spring to me. No sign of them yet in my garden, but I’m watching. BTW, I couldn’t pick you on Blotanical – maybe your feedburner isn’t working?

 2. Heerlijk om blogjes te lezen van andere mensen die op lente wachten.

  Ik geniet al enkele weken van een bloeiend setje sneeuwklokjes (elwesii), die dwars door sneeuw en -15 heen bloeien. Heerlijk eigewijze bolletjes die hoop geven in donkere tuindagen!

  Maar de krokussen zie ik hier nog niet verschijnen… Geduld is moeilijk.. Gelukkig heb ik jouw blog als troost 🙂 Er is zelfs al kleur te zien, de bloei duurt vast niet lang meer 🙂

 3. Ja heerlijke Lente, hier is het nat, het heeft de hele dag geregend. En onze tuin licht nogal in de schaduw er komen slechts enkel sprietjes groen van de narcissen boven de grond uit.
  groeten, Marianne
  ps leuk blog
  .-= laatste blogbericht: Thull =-.

 4. yaay ik heb vandaag ook beginnetjes gezien van de krokussen (alleen de blaadjes). Nog even volhouden, het gaat de goede kant op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.