We blijven genieten – We still enjoy the winter

Voor Chelone is het mooi geweest, Zeezicht is het wit zo beu…

Het spijt me dat ik me niet aansluit bij het koor, maar voor mij (en voor de rest van het huishouden) mag het gerust nog even blijven duren. Ik weet het, het is al weken koud (hoewel, koud? vorig jaar gingen de minima toch 10° lager!), en je moet voorzichtig aan doen in het verkeer, en voor daklozen is het echt wel een ramp, maar ik zie nu al op tegen de dooi: vieze smurrie overal, de wereld die er opeens veel donkerder en grauwer uitziet. Nee, voor mij mag het winteren tot eind februari…

Maar dan komt maart… die maand zou ik willen overslaan: wel willen maar niet kunnen, ons laten denken dat de lente dichtbij is, maar alleen maar druilerigheid.
Nee, geef mij maar winterkou!

We still enjoy the winter

I know… many bloggers have been telling they want the winter and the cold to end, but I don’t. For me (and for my family) winter can go on…
I know, it’s cold (although, cold? last year we had temperatures that were much colder), and trafic is more dangerous, and for the homeless it’s a disaster. But for me, I really don’t look forward to the days after… after the snow has melted, the world will look so dull and grey and dark… No, I wouldn’t mind if it would be freezing and snowing till the end of February.

But after February, there is March… O gosh I hate that month! You already know you can’t hope for frost and snow in March, and you start longing for the mild and sunny days of spring, but all you get is a drizzling rain.
No, give me the cold of winter instead!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):
sig

18 thoughts on “We blijven genieten – We still enjoy the winter

  1. Ik weet het… en voor mij zijn er ook 11 maanden in het jaar die elk hun eigen charme hebben. Maar mij lukt het bijna nooit om van maart te genieten, hoe hard ik ook mijn best doe…

  1. Kennissen die een weekendje aan de Belgische kust doorbrachten hadden inderdaad geen vlok gezien.
   Hier heeft het zaterdag maar één keer gesneeuwd: van vlak voor ik opstond, tot in de late namiddag.

 1. Weet niet aan welke kust Menck woont maar aan de Noord-Hollandse kust hebben we een prachtige wonderschone witte wereld. Heerlijk genieten van al die sneeuwpracht.

 2. @Rob: gesmolten was het ‘kippenwater’ hier nog niet, maar volgens mij gaat het niet meer lang duren…

  @easygardener: I fear that within a few days, the snow has gone here. The temperature is rising slowly.

  @zeezicht: ik weet dat veel mensen dat zo zien, maar ik vrees dat het aan mij niet besteed is – al kan ik van de 11 andere maanden in het jaar op en top genieten…

 3. Wat de kippenemmer betreft had ik toch goed gegokt ;-). Ik heb zonet nog een nadeel ontdekt van het koude weer, de cd-speler in mijn auto moet zolang opwarmen dat ik bijna thuis ben voor hij een schijfje afspeelt ;-(
  .-= laatste blogbericht: Wie zoekt, die vindt! =-.

  1. Ik ben heel verbaasd op zoek gegaan Maurice, want ik kon me geen recente post op je site herinneren over sneeuw aan zee, en nog steeds vind ik helemaal niets in die zin? Wat heb ik gemist?

   (Oh ja, ik heb manueel je commentaar even bewerkt, en ben zo vrij geweest je laatste artikel zelf een titel te geven. De plugin die ik gebruik om naar de laatste berichten van mensen die reageren te linken, vindt in jouw posts immers geen titel terug, en de link werd daarom niet klikbaar.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.