Koninginnenpage!

Zelfs in eerder vlinderarme jaren, zien we in onze tuin behoorlijk wat van die fladderaars. Over de jaren heen hebben we hier al 21 soorten dagvlinders met zekerheid geteld. Van de meeste had ik ook fotografisch bewijs, zelfs van de Kleine parelmoervlinder. Maar de Koninginnenpage had ik tot nu toe nog niet kunnen ‘vangen’.

Papilio machaon - Stachys officinalis
Papilio machaon – Stachys officinalis

De rups ervan zien we wel heel regelmatig, vooral op venkels, het imago zelf echter maar af en toe, en nooit lang genoeg om te fotograferen.
Dit jaar zag ik er een dag of tien geleden al een, maar die was al snel weer weg.
Maar tijdens het avondmaal riep zoonlief plots dat er een koninginnenpage op de betonie zat. En inderdaad, een mooi, gaaf exemplaar, dat ons rustig de tijd tot bewonderen gaf. En toen ik genoeg van het gezicht genoten had, liep ik toch maar even naar binnen om mijn camera te halen, in de verwachting dat bij mijn terugkeer de vogel, euh, de vlinder gevlogen zou zijn.

Maar niks daarvan. Ik kreeg nog even de tijd om voor een paar foto’s, voor ie tenslotte andere oorden opzocht…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):