Pallas’ Eekhoorn – Update

11:20 – Toevallig staan manlief en ik voor het raam als we de Pallas’ eekhoorn op de houtstapel zien klimmen, en de noot die helemaal vooraan in de val ligt ziet beetgrissen en ermee wegrennen. Hij verdwijnt ermee in de houtberging aan de andere kant van de schuur.
11:25 – Als we opnieuw naar buiten kijken, zie we iets bewegen in de val… Inderdaad, de noten bleken zo aanlokkelijk dat het beestje al meteen weer teruggekomen was, en letterlijk in de val liep…

Intussen heeft de researcher die de vallen plaatste al een mailtje gehad dat hij ze terug kan komen halen… met inhoud.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

9 thoughts on “Pallas’ Eekhoorn – Update

 1. Hoi Anne Tanne
  Dat gaat snel. Zo ontdek je een nieuw dier in de tuin en de dag erna is ie alweer ‘live’ weggevangen.
  Hier hebben we de rode eekhoorns, maar we zien ze zelfden. Boomwal en struikgewas is te dicht. Heb wel een eekhoornvoederkastje opgehanhen, maar die is vanuit huis niet te zien. Tja.
  Groet Tineke

  1. Het ging inderdaad heel snel!
   En helemaal verbaasd was ik dat het beestje al zo snel nadat hij de eerste noot had weggegraaid alweer terug was, en dit keer dus wel helemaal naar binnen liep.
   Hier zien we de rode eekhoorns wel regelmatig… ze komen regelmatig op de voederplank meeëten, en laten zich ook soms op andere momenten wel eens betrappen. Drie weken geleden zag ik er nog één, en ik veronderstel daarom dat de Pallas’ een nieuwkomer was.

 2. Dit is wel echt een spannende actie. Het was niet zo’n slimme eekhoorn: hij liep gemakkelijk in de val.
  Gelukkig krijgt hij een bestemming waar je vrede mee kan hebben.
  Het zou inderdaad jammer zijn als onze inheemse eekhoorn zou worden teruggedrongen. Onze mooie, roodachtig gejaste boomrakker kan anders ook aardig huishouden. Vorig jaar had er eentje onze Metaseqouia behoorlijk gestript.
  Dit jaar stript hij w.s. ergens anders 🙂

  1. Hier worden in de winter ook regelmatig takken helemaal geschild. De onderzoeker die hier de vallen plaatste, vond de schade die ik hier laat zien verdacht op de schade door Pallas’ eekhoorns lijken, maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat die hier al zes jaar zat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.