Op het eerste gezicht – September 2013

Ondanks het heerlijke zomerweer is het al op het eerste gezicht duidelijk dat de herfst stilaan zijn intrede gaat doen in AnneTannes tuin…
Op de overzichtsfoto ziet alles er nog zomers groen uit (al vertoont het grasveldje onder de appelboom de sporen van een heerlijke, maar droge, zomer)

De tuin op 1 september

… maar in de borders verschijnen de eerste herfstkleuren

Een blik op de border

herfstlicht op Painted Lady (pronkboon)… en ook het licht krijgt langzaamaan de gouden tint van de herfst.

En intussen is het officieel…
We kregen afgelopen woensdag ’tuininspectie’ vanuit Velt, en het verdict was uiterst positief. AnneTannes Tuin heeft recht op de titel ‘Natuurrijke tuin’ en zelfs die van ‘Ecologische tuin’, en we mogen deelnemen aan de Eco-tuindagen in 2014.
Wie dus nieuwsgierig is naar de hier nog nooit getoonde hoekjes van AnneTannes Tuin, en wie AnneTanne, manlief en zoonlief in levende lijve wil ontmoeten, mag zondag 1 juni 2014 al in zijn of haar agenda noteren.

En voor wie ‘op het eerste gezicht’ hier voor het eerst ziet:
Sinds januari 2012 probeer ik op de eerste dag van de maand (maar ik beken: met een hele grote lacune) een foto te tonen, gemaakt vanuit hetzelfde standpunt.
Een aantal mensen hebben zich bij dit initiatief aangesloten, en doen hetzelfde op hun eigen blog.
Wil je een link naar de ‘op het eerste gezicht’ foto op je eigen site, vul dan het formuliertje hieronder in (je krijgt dan een link naar jouw blog cadeau).
En ook zoals altijd de opmerking: Wanneer je een no-script plugin in je browser hebt aanstaan of wanneer je dit bericht leest via RSS-feed of mail, zie je hieronder wellicht geen venstertje waar je je naam en de URL van je blogpost kan invoeren.
De mail- en feedlezers zullen daarvoor een bezoekje moeten brengen aan deze blogpost, en de no-scripters moeten ofwel in hun plugin een uitzondering configureren, ofwel kunnen ze gewoon in de reacties verwijzen naar hun blogbericht. Ik voer zelf dan de links wel in de widget in.
Natuurlijk apprecieer ik het erg, wanneer je in je eigen postje ook weer naar hier terug verwijst!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

25 thoughts on “Op het eerste gezicht – September 2013

  1. Ik probeerde intussen te reageren op jouw ‘op het eerste gezicht’-bericht, maar ik kreeg een ‘Sorry, this comment could not been posted’ terug. (Wellicht omdat ik nog een andere reactie in de moderatiequeue had staan?)

 1. Ik zal jouw tuin niet komen bezoeken begin volgend jaar, omdat mijn tuin dan ook in het kader van de eco-tuindagen open staat voor bezoek. Ik hoop ooit eens een andere gelegenheid te hebben.
  En ook hier zullen die extra bordjes de ingang van mijn tuin komen versieren.
  Nu nog hopen op mooi weer 😉 Proficiat (maar dat was evident met zo’n tuin).

  En wat betreft de fotoreeks. Herfstkleuren? Ik zie ze niet op jouw foto’s hoor. Ziet er allemaal nog frisgroen uit.

  1. Is jouw tuin het hele weekend open, of zoals de onze alleen op zondag?
   In het eerste geval… 😉

   En wat die herfstkleuren betreft… De Ribes odoratus op de laatste foto is al behoorlijk geel-en-rood.

   1. Mijn tuin is héél het week-end open.
    Ribes odoratus wordt ook hier langzaam rood, dat klopt. Heb je al eens gezocht naar bessen op die plant (ze zijn eetbaar, wel niet erg lekker volgens mij, misschien heb jij er een ander oordeel over)

    1. Dit jaar heb ik inderdaad voor het eerst besjes gezien op die struik.
     Ik ging er van uit dat ze eetbaar waren – ik ken geen enkele plant binnen de familie van de Grossulariaceae die giftig is, dus ik heb ze zonder veel aarzelen geproefd. Maar inderdaad, ‘eetbaar’ zijn ze, ‘genietbaar’ daarom nog niet…

 2. 1 juni 2014, het staat in onze agenda genoteerd! (Ik wou voor de fun een link naar een screenshot van mijn agenda plaatsen maar kreeg geklets rond mijn oren 🙁 )

  1. En laat me eens raden? Dat zou een screenshot zijn van een maagdelijk blanke agenda, waarin voor het komende driekwart jaar alleen die ene afspraak op 1 juni staat geschreven :-p?

 3. Gedrumme! Nu ben ik toch wel vergeten vandaag de foto te nemen! Dat zal dan met een weekje vertraging gebeuren, want het verlof zit er op, tenzij het ochtendlicht nog sterk genoeg blijkt te zijn …
  Maar ik noteer alvast de Velt-dagen bij jou en bij Fruitberg 🙂
  En dat je tuin *** kreeg, verbaast me niks, ik had niet anders verwacht 😉

 4. Dat mooie, gouden licht wordt ook op de foto’s hierboven al zichtbaar, al is het nog heerlijk zomers met veel bloei in de borders.
  Gefeliciteerd met de kwalificatie natuurlijk en eco. Maar dat kon natuurlijk ook niet anders, maar nu hoor je het eens officieel! Zal je toch goed doen.

 5. Hé, het is dan toch gelukt! Gisteren was de eerste schooldag en mocht ik wat later naar het werk. Dus snel even de foto gemaakt en vandaag gepost! Het licht zat echt goed. De zon kwam op maar er was nog maar weinig direct licht op het hooilandje. Mooi. Een Gouden licht, net als Zem al zei.

 6. Eindelijk is het hier ook gelukt om een eerste zicht te posten. Ik lees al een hele tijd mee hier, en kan er altijd van genieten. Als het een beetje in de planning past proberen we ook langs te komen op 14 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.