Nadat zoonlief vorige week vlierbloesem-pannenkoeken had gebakken, besloot ik vandaag een andere juni-klassieker klaar te maken.
Vlierbloesembeignets zijn heel gemakkelijk te maken, en zijn toch telkens weer verrassend.
Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden, dus hieronder is slechts één mogelijke bereidingswijze.
Zelf serveer ik de beignets liefst bij het middagmaal, omdat je dan in de voormiddag de verse, nog met veel stuifmeel beladen schermen kan plukken.

- 16 schermen Vlierbloesem
- 200 gr Bio tarwebloem
- één ei
- 33 cl bier
- snuifje zout
Hoeveelheid: 16 beignets
Dit bericht is een probeersel… Ik moet even afwachten of bovenstaand recept ook zichtbaar wordt in een feed-reader of in de email… Indien niet, dan post ik het achteraf opnieuw zonder de ‘print-recept’ functie.
Perfect zichtbaar in mijn feed-reader (Mozilla thunderbird).
De lay-out is dan weliswaar niet je-dat, maar het is in elk geval leesbaar, inderdaad…