Op het eerste gezicht – April

Tijdens de warme lentedagen van afgelopen week was ik heel erg in de verleiding om de foto van vandaag een paar dagen ’te vroeg’ te maken, maar ik heb me aan mijn zelf opgelegde regel gehouden: een foto van de eerste dag van de lopende, of de laatste dag van de vorige maand, geen grotere marge.
Maar het feit dat het weer er voor het weekend veel minder goed uitzag, deed me dus aarzelen om zolang te wachten. Maar ik werd vanmorgen beloond met een stralend blauwe hemel, al was het flink koud, en had het aan de grond duidelijk gevroren.

Mijn wachten heeft tot resultaat dat de prachtige witte bloemtuil van de mirabel in de kippenren alweer is uitgebloeid, en dat ook de kerspruim in de haag nog nauwelijks bloesems heeft.

Helemaal links op de foto kan je ‘in de cirkel’ die de appelboomtakken vormen, wel bloesems van een boskers ontdekken.(Klik op de foto om het grotere formaat te zien.)
De andere fruitbomen, die gaan pas in de loop van de volgende weken bloeien. Er staat ook heel wat sleepruim mooi te wezen, maar die staat aan de andere kant van de haag…

Op het Eerste Gezicht – First Views Participants

1. Angelika
2. natuurlijk-rijk
3. Menck
4. chelone
5. Yari’s Blog
6. huis met tuin
7. Zem
8. De biodiverse tuin
9. Ten huize Willaerts
10. Fotografie Ilse
11. LandsEinde
12. flowers and home

Powered by… Mister Linky’s Magical Widgets.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

23 thoughts on “Op het eerste gezicht – April

  1. Ik vond het ook jammer dat die net weer weg was, maar ik wilde nu eenmaal een foto die op eerste van de maand (of desnoods op de laatste dag van de vorige maand) was gemaakt, En dan moet je rekening houden met de soms erg snelle evolutie in de natuur…

  1. Ik bedoel vooral dat ik vond dat ik het – als initiatiefnemer – aan mezelf verplicht was om de foto inderdaad zo dicht mogelijk bij de eerste van de maand te maken.
   En die schaduw, die is van de schuur.

  2. Enne, Rob… Er lijkt iets vreemds aan de hand met jouw ‘op het eerste gezicht’: In mijn feedreader komt het bericht tevoorschijn, maar toen ik naar je site ging met de bedoeling om de link te copy-pasten naar het widget hierboven (het is immers de bedoeling dat je naar de blogpost zelf linkt, niet naar het algemene adres van je blog) toen bleek het bericht bij blogger onvindbaar…

 1. juist is juist 🙂
  Af en toe een foto erbij van de voortuin zou me plezieren: bij ons bezoekje was ik daar redelijk wild van geworden.

  veel tuinplezier dezer dagen.

 2. Pingback: De tuin in april
 3. De lente is bij mij in de tuin nu ook goed zichtbaar! Ik heb de eerste bloesem gezien en er bloeit van alles. Helaas schiet het onkruid en met name zevenblad ook de grond uit…

 4. Wat mooi: dat heldere voorjaarslicht met die scherpe schaduw in de tuin. De bomen gaan uitlopen, ook de appelboom(?) vooraan.
  Door de zonbelichting is die indrukwekkend bemoste oude stam ook goed zichtbaar.

 5. Je houdt je strikt aan de regels van het ‘eerste gezicht’. Wil je niet wat uitwijden zodat we wat meer kunnen zien van je tuin? Wat daarachter gebeurt moet ook heel interessant zijn.

  1. Nee, Zem had gelijk, ’t is een appelboom. Het is een echte goudrenet,
   Zogauw ik weer thuis ben (nu op een congres) en tijd heb, voeg ik hier nog een paar linkjes naar stukjes over die appelboom toe.

 6. April, de kleuren van de lucht en het groen zijn al intenser en voelen warmer aan, al kan ik dat niet van de temperaturen zeggen;-)
  Ik heb de foto’s op 2 april genomen en 6 dagen later gepost.
  Blijft een leuk initiatief!

 7. Duidelijk alsmaar meer groen en wat een prachtige blauwe lucht! Het kernwoord van mijn eerste zicht op de pottentuin is… tja… leegte… maar ach, de boer, hij ploegde voort zeker 😉
  Groetjes,
  Marian

 8. Wat een leuk opzet, dit kende ik niet eigenlijk. Heel fijn om te zien! En ik vind altijd dat er in jouw tuin precies elfjes wonen Ann, deze foto is er weer zo eentje ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.