8 thoughts on “Thuiskomst

 1. Fijn om zo thuis te komen. Hier is het ook bijna zo ver. Tenminste, de bollen die hier wat langer in ’t gras staan. Op de plaats waar ik deze herfst 250 krokussen heb geplant is nog niets te zien…

  1. Hier nemen de krokussen de laatste jaren bijna exponentieel toe…
   Er is zelfs een plekje in de bloemenwei, waar de bodem een beetje een zonk vertoond, waar er dit jaar compleet een gazon van krokussenblad te zien is. Nog geen bloemen, daarvoor zijn de zaailingen allicht nog te jong.

   Ik merk dat de botanische soorten die ik heb staan zich vooral via uitzaaien vermeerderen, terwijl de cultivars dat eerder via klistervorming lijken te doen. De botanische duiken op de meest onwaarschijnlijke plekken op, zelfs tussen de kasseien van de oprit, terwijl de cultivars steeds grotere pollen vormen.

   1. Op andere plekken zie ik ze hier , op twee jaar tijd, enorm sterk uitbreiden. Maar die laatste reeks aangeplante bollen zijn precies niet zo’n groot succes (C. tommasinianus). Ik zag dit week-end wel enkele krokusblaadjes in ’t gazon opkomen, misschien valt er volgend jaar wel heel wat te zien.

 2. Krokussen zijn voor mij bloemen die niet zozeer het begin van de lente, maar eerder het naderen van het einde van de winter aankondigen. En daarom heb ik ervoor gezorgd dat ik vooral vroegbloeiende soorten (zoals de bonte krokus, de boerenkrokus… ) heb geplant.
  Half januari lieten een paar gele krokussen zelfs al een zweempje kleur zien!

  1. Wat alvast niet mijn favoriete seizoen is, is het jaargetijde waarin mensen met een kort, en niet zo heel veel zeggend zinnetje gaan reageren op berichtjes, en dat doen met een gefaked mailadres.
   Even dacht ik dat je site een commerciële site was, en wilde ik je link weghalen. Dat doe ik tenslotte toch niet, omdat het echt wel een ‘echte’ blog betreft.
   Toch lijkt zo’n berichtje enkel een ‘hengelen naar publiek’… Misschien zie ik dat verkeerd, in dat geval mijn excuses…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.