Overgestapt…

Maandenlang was ik op het interwebse niet meer te zien…
Plots dook ik een week lang weer met enige regelmaat op – om in het eerstvolgende weekend weer compleet te verdwijnen.

En verdwijnen, dat was niet zomaar ‘eventjes niet meer posten’, dat was wel degelijk:
“De site is niet meer te zien, tenzij met een paar korte woordjes uitleg dat ik er binnen afzienbare tijd weer terug zou zijn.”
En die afzienbare tijd, dat was dus even ‘afzien’, althans voor mij.

Even een samenvatting – en mijn excuses dat het, niettegenstaande mijn belofte aan het eind van mijn vorige blogje, toch weer technische praat is.
Al jarenlang was mijn site tot volle tevredenheid gehuisvest op een server bij een goeie vriend, die me echter recent liet weten dat hij zijn hostingkap over de heg ging gooien. Maar ik moest mij echt niet gehaast voelen om te verhuizen, die site kon gerust nog maandenlang blijven staan.

stapstenen

Maar ikzelf vond dat toch net iets dringender: binnenkort moest ik immers de jaarlijkse registratie van mijn domeinnaam betalen. Een jaar of tien geleden was die registratie al een keer verhuisd naar winlin.be, die toen zeer gemiddelde prijzen aanrekende.
Intussen is de registratie van een domeinnaam echter vele malen goedkoper geworden, en het was mij duidelijk dat als ik snel naar een andere registrar overstapte, waar ik dan ook meteen mijn site zou onderbrengen, dat ik in totaal goedkoper uitkwam (lees: hosting + registratie zou goedkoper worden dan de prijs die mij de registratie de afgelopen jaren kostte…)

Na heel wat zoeken viel mijn keuze op Onyx-IT.nl.
De prijs was natuurlijk één argument, maar ook het feit dat de meeste reviews en andere evaluaties van deze provider behoorlijk positief lijken te zijn, zeker als je de prijs in acht neemt.

Over de snelheid van afhandelen van de bestelling kan ik dan ook niet klagen…
Een paar uur nadat ik die bestelling geplaatst had, hadden – helaas dus – de DNS-servers de verwijzing naar de nieuwe stek al opgepikt, nog voor ik de kans had gehad de site te gaan verhuizen.
Want natuurlijk had ik vooraf al moeten zorgen dat ik mijn bestanden gedownload en mijn databases geëxporteerd waren. Niet dus…
En toen ik tot de ontdekking kwam dat het nu dringend was, kon ik de server al niet meer bereiken middels mijn eigen vertrouwde URL, maar moest ik het IP-adres hebben dat ik natuurlijk al lang niet meer had.
Vervolgens deed mijn FTP-programma moeilijk, waardoor ik tenslotte pas vandaag tegen de middag alles gedownload had.
Het uploaden van bestanden ging natuurlijk vlot, maar vervolgens kreeg ik foutmeldingen bij het importeren van de sql-database.
Om een lang verhaal kort te maken: uiteindelijk heb ik die database bijna tabel per tabel geïmporteerd, en hier en daar een tabel gerepareerd, en tenslotte was mijn site een dik uur geleden weer in volle glorie te bekijken. Of althans, ik hoop dat het de volle glorie is, en dat er niet nog wat lijken uit de kast komen vallen.

En daarmee draait mijn site opnieuw…
En mijn volgende postje gaat heel zeker over mijn tuin of aanverwante!

Wat die kasseien betreft die op de stapstenen van onze zwemvijver liggen: die lagen daar deze winter om de netten vast te houden… en het kwam er nog niet van die terug weg te halen…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

2 thoughts on “Overgestapt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.