Hoog bezoek – maar een tikkeltje te vroeg…

Een weekje geleden liet ik hier weten dat we binnen afzienbare tijd een (zwem)vijver in de tuin zouden hebben.
En blijkbaar wordt mijn blogje door een erg divers publiek gelezen, want ik vermoed dat dat berichtje deze schoonheid niet ontgaan is. Ze is echter nog een tikkeltje te vroeg, want hoewel de aanleg van de vijver intussen erg snel gaat, is het toch nog niet zover dat er water in staat.

Calopteryx virgo | Bosbeekjuffer - Beautiful Demoiselle

De bosbeekjuffer is één van de meer zeldzame juffers, maar sinds 2010 heb ik ze al elk jaar in onze tuin gezien. Waarschijnlijk hebben we dat te danken aan onze achterbuurman, die in zijn tuin een erg groot ven heeft. In onze tuin moeten we het immers – voorlopig – nog doen met een poeltje van een voorschoot groot.

Ik ben benieuwd, of we de volgende jaren dit juffertje nog vaker zien…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

6 thoughts on “Hoog bezoek – maar een tikkeltje te vroeg…

  1. Er komen er vast nog meer. Wel bijzonder zo’n zeldzame waterjuffer. Ik heb hier alleen nog vuurwaterjuffers en azuurwaterjuffers gespot.

  2. Zojuist komt zoonlief binnenlopen met de mededeling dat hij opnieuw een bijzonder-uitziende juffer in de tuin zag: Ze zag er uit als een bosbeekjuffer, maar de vleugels waren niet bruin, maar zwart-blauw.
    Een adequate omschrijving dus van een mannetje bosbeekjuffer. Ik vermoed dus, dat het beestje van eergisteren geen toevallige passant was, maar dat er hier dus meerdere zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.