13 reacties op “Daarom bloeien mijn dichtersnarcissen niet

 1. Ik heb nog nooit slakken in mijn tuin gehad. Raar eigenlijk maar triest ben ik er niet van 😉
  Fijn al dat tuin genieten!

 2. ook hier veel slakken dit jaar, de Echinaceas krijgen de kans niet om bladgroen te ontwikkelen. Daarom… een van deze avonden een manuele slakkenpluk.
  muggenbeet recently posted…wolfsmelkenMy Profile

 3. Ze hebben ook mijn snijbietzaailingen verorberd.
  Tijdtussendoor woont vast op een bijzondere aardstraal 😉
  Het laatste woord is nog niet gesproken over die slijmerige klantjes, die aan de andere kant zo mooi zijn met hun ogen op steeltjes.
  Zem recently posted…Vakantie en verlangen naar je eigen tuin.My Profile

 4. Gruwelijk. Hier kan je straks ‘s morgens haast niet meer over ons weggetje fietsen. Alle slakken steken dan over. (geen grapje hoor!)
  Ook in de tuin al de nodige planten-slachtoffers.
  Hanneke recently posted…basilicum weetjes en ideetjesMy Profile

 5. No year is easy with slugs I’m afraid, part and parcel of gardening isn’t it? Anyway once the daffodil has gone over and all that is left is foliage, personally I’m not bothered if slugs devour. Mind you on 2nd thoughts, the food source that should have been travelling back down into the bulb won’t! Best to quickly collect them and throw over to a neighbours garden (hehe….)

  • Yes, I’m afraid that, even if there are less slugs next year, those daffodils will have gone back somewhat… And they were just starting to multiply…

 6. Awwww…da’s wel zonde van de planten… mss toch ingrijpen
  Calendula recently posted…Tis weer tijd voor….RrrrMy Profile

 7. Ik zal het even afkloppen, maar het aantal slakken lijkt bij mij dit jaar stukken minder. Mijn verschillende zaaisels komen in ieder geval goed op.

 8. Escar-Go van ECOstyle al eens geprobeerd? Werkt perfect.
  Menck recently posted…Bloesems à gogo!My Profile

  • Ik heb heel lang getwijfeld… Tijdens mijn zoektocht naar documentatie over Ferri-fosfaat (het werkzame bestanddeel van Escargo) voor mijn stukje over dat product in mijn artikelenreeks over diervriendelijke pesticiden (?) stootte ik immers op een onderzoek dat tot de conclusie kwam dat de werkzame stof weliswaar onschuldig is, maar dat de korrels andere bestanddelen bevatten die wel degelijk giftig lijken te zijn voor regenwormen.

   Maar ik moet toegeven dat ik toch gekapituleerd ben, en in afwachting van de bestelling nematoden die ik verwacht, in de moestuin toch wel Escar-Go gebruikt heb. Letterlijk alles werd anders weggegeten.

 9. Ik hou nog steeds nachtelijke zoek- en moordexpedities – met zaklamp. Mijn zaailingen (bonen) hebben ze al, de rest krijgen ze niet ;-D Rond de plantjes in de bakken heb ik stro gelegd, schijnt ook te helpen.
  Weet iemand trouwens het antwoord op deze vraag: waarom eten slakken het onkruid niet op???
  Ik heb zo de indruk dat ze dat hier niet doen …
  Groetjes,
  Inge
  Inge recently posted…Het Piratenhol, deel IIMy Profile

 10. Hier gelukkig ook geen spoor van slakken, maar ik woon dan ook in dezelfde aardstraal als tijd tussendoor!
  natuurlijk-rijk recently posted…Vlinder-weerbericht!My Profile

Reageren niet meer mogelijk