Feuerzauber?

Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty'
Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty'

Bij het laatste fotootje dat ik zondag liet zien, gaf ik al aan dat ik niet meer helemaal zeker was van de naam van die toverhazelaar. Bovendien was de kleur van ‘Feuerzauber’ op foto’s op het internet toch echt wel duidelijk anders, veel roder dan wat ik hier had.

En toen ik vandaag weer in de tuin rondliep, zag ik dat de tweede toverhazelaar die we vorig jaar in de rozentuin plantten, nog wel een labeltje droeg. En inderdaad, nummer twee bleek Feuerzauber.
En intussen was ik er ook steeds minder zeker van, dat Feuerzauber de hamamelis was waar ik bij een bezoek aan het arboretum van Bokrijk hals over kop verliefd op was geworden. Ik meende me steeds stelliger iets van ‘sinaasappel’ te herinneren.

Wat snuffelen tussen oude notities heeft uiteindelijk het raadsel opgelost: De twee toverhazelaars in de rozentuin heten respectievelijk Feuerzauber en Orange Beauty…
Orange Beauty is, zoals goed te zien op de foto, geen oranje bloeier, maar heeft gele kroonblaadjes die oranje tot rood aangelopen zijn. Het is één van de toverhazelaars met een duidelijke geur, waarin een hint van sinaasappel zou te ontdekken zijn…

Feuerzauber

Two days ago, I already mentioned I wasn’t completely sure the Witch Hazel on the last picture was indeed ‘Feuerzauber’. Not only hadn’t I labeled the shrub, but also was the color of ‘Feuerzauber’ on photos on the internet darker, more red than the one I had pictured.

And while I was in my garden today, I saw the other of both witch hazels we planted in the rosegarden last year still had its label. And yes, number 2 turns out to be ‘Feuerzauber’. So the other one had to be the variety I fell in love with in the arboretum at Bokrijk last winter, and I seemed to remember something about oranges…

After some browsing through old note I eventually found the answer: The witch hazels in my rose garden are ‘Feuerzauber’ and ‘Orange Beauty’. As you see on the pictures, ‘Orange Beauty’ doesn’t have orange petals, as its name could suggest. The petals are yellow with a little bit of orange-red blushing.
‘Orange Beauty’ is one of the Witch Hazels that are well-scented, and this perfume should contain a hint of orange…

Hamamelis x intermedia 'Orange Beauty'

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

2 thoughts on “Feuerzauber?

  1. Mijn reactie is niet verschenen, zie ik. Nog een poging.
    Ik schreef dat ik een paar dagen geleden in de catalogus van onze regionale boomkweker naast de Jelena ook de Orange Beauty tegenkwam, beiden op mijn verlanglijstje gezet. En nu zie ik hierboven een loflied op deze Orange Beauty, en hij geurt ook nog naar sinaasappeltjes.
    Niet zo goedkoop trouwens, tegen de 25 euro, maar dan wel haast één meter hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.