Op het Eerste Gezicht – First views

(to English text)

Het idee heb ik van de tuinblog van Town Mouse en Country Mouse, die halverwege vorig jaar startten met het tonen van foto’s van hun tuinen op de eerste dag van elke maand.

En nu ben ik helemaal niet geneigd om maand na maand een hele reeks foto’s van alle hoeken mijn tuin op het wereldwijde web te slingeren, maar het lijkt me wel leuk om eens een jaar lang de veranderingen in mijn tuin te documenteren.

Mijn tuin begin januari - My garden on the first of January

Ik ga dus proberen om een jaar lang, op de eerste dag van de maand, of zo kort mogelijk daarna, een foto te posten van mijn tuin.
Ik doe mijn best om die foto telkens vanop hetzelfde standpunt te nemen, met dezelfde focale lengte.

De foto van vandaag maakte ik op die troosteloze nieuwjaarsdag, bij een temperatuur van 12°, tussen twee buien door…

Enne… wie doet mee? Als je hieronder de naam van je blogpost invoert, kunnen andere bloglezers ook jouw tuinfoto terugvinden…

Op het Eerste Gezicht – First Views Deelnemers

1. Angelika
2. chelone
3. Zem
4. de biodiverse
5. de Eigenwijze tuinier
6. natuurlijk-rijk
7. Fotografie Ilse
8. Menck
9. Ten huize Willaerts
10. kruid je dag
11. tijdtussendoor
12. de pijpenla
13. marian

First Views

I got the idea from the Blog of Town Mouse and Country Mouse. They started to show pictures with a larger view from their gardens on the first of every month.

I will do it a little bit different: not a whole series of pictures of my garden, but on the first day of every month (or shortly thereafter), I’ll post a picture with every time about the same view of my garden.

Today’s picture was taken on that dreary New Year’s day, with an unbelievable mild temperature of 12°C (53°f)….

When you want to join this meme, just fill in the name of your blog in the widget above (at the end of the Dutch post). Or (and I would prefer that, since they started this thing), just go the blog of Town Mouse and Country Mouse and enter your information in their widget. (Yesterday, when I wrote this post, they hadn’t published yet a post for First Views, so I can’t give you the exact URL yet.)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

35 thoughts on “Op het Eerste Gezicht – First views

 1. Diversiteit! Dan doe ik mee 😉
  … alleen moet ik nog een “standpunt” kiezen.
  Hoe werkt het eigenlijk? post ik de foto elke maand op mijn blogje onder de titel “op het eerste gezicht”?

 2. Ja, dezelfde vraag als biodiverse. Of eerst de link hierboven invullen en onmiddellijk posten? Intussen heb ik gelinkt maar nog geen foto geplaatst. Ik probeer het morgen goed te doen, met foto.

 3. Een leuk idee. Ik merk dat ik bij mijn tuinfoto’s veel detailfoto’s heb en relatief weinig overzichtsfoto’s. Dit stimuleert om het geheel in het oog te blijven houden.
  Ook erg interessant het bij anderen te volgen.

 4. Ik probeer per seizoen foto’s te nemen van een alleenstaande boom (niet in mijn tuin), min of meer vanop hetzelfde standpunt en zelfde diafragma. Ik begon hiermee in de zomer van 2010 en heb al een paar goeie, vooral de foto’s van verleden winter zijn goed gelukt. Voor de lente zal ik nog eens een poging doen, of misschien begin ik wel in mijn tuin, nu deze al wat meer volgroeid is.

 5. Tof initiatief. Ik neem eerstdaags deel (het weer speelt me – en mijn camera – wat parten momenteel).
  Link je overigens enkel naar dat bewuste stukje of plaats je gewoon een link naar je blog?

  1. @Menck: het gemakkelijkst is, om inderdaad een linkje te plaatsen naar het stukje in kwestie…

   In tegenstelling tot de links in de comments, zijn de links die via de widget geplaatst worden ‘do-follow’ links, en zoekmachines gaan die lijntjes dus ook volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.