Nieuwjaarsvuurwerk – Firework on New Year’s Day

Hamamelis x intermedia 'Jelena'

(to English text)

De belofte van bloei was er al een paar weken, maar nu is het echt wel zover:  Mijn Toverhazelaar ‘Jelena’ bloeit…
Nog niet heel uitbundig, dat wel: van één twijgje lijken alle bloemen open, maar verder is het her en der een bloemetje. Eigenlijk niet vroeger dan andere jaren dus: gewoonlijk begint deze Hamamelis in mijn tuin te bloeien in de laatste week van het jaar.

Wel veel vroeger dan anders is Cyclamen coum (Rondbladige tuincyclamen): de voorbije jaren heb ik pas in de tweede helft van februari in bloei gezien. Dit jaar hebben de herfst- en de voorjaarsbloeiden cyclamen elkaar dus heel netjes opgevolgd: pas een week geleden verdween het laatste bloemetje van C. hederifolium, en het eerste knopje van C. coum kwam toen al open.

En madeliefjes? Ach, die vind je het hele jaar door…

Bellis perennis | Madeliefje - Daisy

Firework on New Year’s Day

The shrub was promising its beautiful blooms since weeks already, but now it’s really there: My Witch-hazel ‘Jelena’ is blooming!
Not very enthusiastic yet, that’s true, but that will be better within a few weeks. On this moment, one twig has many beautiful blooms, the rest of the shrub shows only a few scattered flowers. In fact, my Hamamelis isn’t that early: in most years it started blooming in the last week of the year.

Cyclamen coum | Voorjaarscyclamen - Roundleaf Cyclamen

But my round-leaf Cyclamen (Cyclamen coum) has been speedy this winter: during the past years, it only started blooming in the second half of February. This year, the fall- and spring blooming Cyclamen neatly succeeded each other: One week ago, the last flower of C. hederifolium faded, just at the moment that the first bud of C. coum opened.

And Daisies? Well, I spot them almost year-round…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “Nieuwjaarsvuurwerk – Firework on New Year’s Day

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.