Herfst – Fall

Herfst - Fall
Through the garden-gate

Op een nevelige herfstochtend, kijkend door het keukenraam…

On a misty autumn morning, looking through my kitchen window…


De mensen die op het Lets-Vlaanderenfeest in Mol mijn ‘Kruidenklets’ bijwoonden, kunnen nu de pdf van de presentatie hier terugvinden.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

19 thoughts on “Herfst – Fall

 1. inderdaad heel mooie foto. De uitgebloeide schermbloemigen(?) vind ik met hun schuine takjes wel wat storen in het beeld, die had ik allang weggeknipt. Maar ik ben dan ook een zaag op dat vlak 🙂
  En je woont daar precies ook wel in een mooi hoekje. Of heb je een heel strategische uitsnede gemaakt? 🙂

  1. Hihi… zou ik bekennen dat ik ‘wist’ dat jij die opmerking ging maken?
   Die venkel vind ik inderdaad ook storend, maar ik stond dus in de keuken de vaat af te drogen, en wist dat na de afwas de zon misschien net niet meer in een mooie hoek zou staan… en dus heb ik mijn camera maar gepakt ipv mijn snoeischaar…
   Ik moet eerlijk zeggen dat inderdaad een vrij strategische uitsnede is, kijk hier maar eens op Flickr… die charmante bocht in de weg blijkt wel vaker fotogeniek… De foto’s die je op die pagina ziet zijn trouwens allemaal gemaakt net voorbij het tuinpoortje.

 2. prachtige foto, ook met schuine takjes, zeker met schuine takjes zelfs, voor mij geeft dat wat dynamiek aan het beeld. smaken en kleuren, hé…
  maar, wat ik me afvraag, welke haag heb je daar groeien?

 3. Rechts staat een haagbeuk-haag, en links is de perceelscheiding met de buurman, en daar staat de oer-Belgische ‘Bekaert-draad’, waar klimop tegenopgroeit.
  En die ontmoeten mekaar halverwege boven het pad…

 4. het was een tijdje geleden dat ik nog eens je kruidenklets ben komen lezen, maar ik ben hoogst tevreden dat ik het nu gedaan heb! wat een keukenzicht! en afgezien van de venkel: wat een foto! de sfeer is perfect…

  1. Dankjewel…
   Enne, hoe langer ik er naar kijk, des te meer begin ik me af te vragen of het wel de venkel is die het probleem is.
   Volgens mij zit het hem meer in de strak rechtopgroeiende stengels van de agrimonie die er vlakbij staan, en die de venkel stengels kruisen.
   Die kruising maakt de foto minder geslaagd. Denk die strak-vertikale stengels weg, en dan zie je dat de venkel de schuine invalshoek van de zon benadrukt…

  1. Ik ben zo’n gek mens, die haar afwas niet zou willen missen…
   Eigenlijk best een meditatief moment hoor: ongestoord naar buiten kunnen kijken terwijl de vaat mijn handen passeert.

   En ik doe die afwas zelfs het liefst alleen…

 5. I had fun looking through your blog. It is hard to beleive that your camera doesn’t call to you more often, you have some fantastic pictures.You should come and visit my blog, I have a nature photo blog that I share historic stories, poems and fun things I do in my travels in the central part of the United States.

 6. Please pardon the English. What a wonderful photo, I especially love the lighting! I went back through some of your previous posts. You have an amazing photographic talent. Thank you very much for sharing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.