De laatste krokussen – The last Crocus!

Crocus speciosus | Herfstkrokus - Fall Crocus
Crocus speciosus | Herfstkrokus - Fall Crocus
Het einde van het bloeiseizoen nadert, want de laatste krokussen bloeien!
Vorig jaar schreef ik, dat ik de indruk had dat de herfstkrokussen in de bloemenweide zich nu toch echt wel aan het vermeerderen waren. En dit jaar had ik ook wel die indruk, omdat ik een paar bloemen aantrof die een eindje van de oorspronkelijke plantplek bloeiden, maar helemaal zeker of er echt sprake was van méér bloemen was ik toch niet.
Gelukkig heb ik vorig jaar opgeschreven hoeveel bloemen er bloeiden: toen waren het er vijfentwintig, en de ruim veertig die ik dit jaar tel zijn dus toch zo’n zestig procent meer, dus volgens mij voldoende om te veronderstellen dat er inderdaad sprake is van een duidelijke toename!

The last Crocus!

It surely is the end of the flowering season, as the last crocusses are blooming!
Last year I already thought that the fall crocusses in my meadow were multiplying. This year I had that impression too, because I found some flowers on quite a distance from the original planting spot, but I wasn’t completely sure there were really móre flowers.
Luckily, I wrote down how many flowers I had last year. It were 25, and this year there are 40. So this year I have 60% more than previous year, and so I can be sure they really are multiplying!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

4 thoughts on “De laatste krokussen – The last Crocus!

    1. Tja, ergens snap ik je, maar tegelijk is het vreselijk grappig om bezoekers hier heel verwonderd naar die krokussen te zien staan kijken… Je ziet ze dan verschrikkelijk nadenken, want krokussen, nu?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.