Oranje zandoogje – Gatekeeper

Pyronia tithonus | Oranje zandoogje - Gatekeeper
Pyronia tithonus | Oranje zandoogje - Gatekeeper

Een aanvulling bij mijn blogberichtje van vanmorgen:
Toen toonde ik een vrouwelijk exemplaar van het oranje zandoogje. Intussen lukte het me om ook een mannetje met open vleugels te betrappen! Het verschil is duidelijk te zien: het mannetje heeft een bruine veeg op zijn voorvleugel, een zgn ‘geurstreep’: een zone van feromoon-producerende schubben.
 
An update on my blogpost of this morning.
In that post I showed a female gatekeeper. Around noon, I was able to ‘catch’ a male one. You can easily see the difference: the male one is wearing perfume (the brown strike on the front wing is a ‘stigma’, a section of pheromones-producing scales).

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

One thought on “Oranje zandoogje – Gatekeeper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.