Afspraak bij Ecoflora!

(To English summary)

Tussilago farfara - Klein hoefblad, coltsfoot
Tussilago farfara - Klein hoefblad, coltsfoot
Het idee bestond al even, maar de plannen kregen pas iets meer vorm nadat Bart in de loop van oktober tot december melding maakte van een paar nieuwe bloggers in de niche van de ecologische tuiniers:
 
Zou het niet leuk zijn, om elkaar aan het begin van het nieuwe groeiseizoen, in levende lijve te ontmoeten?

Intussen zijn de ideeën zelfs nog concreter geworden, en hangt er zelfs al een datum en een plaats aan vast.

Afspraak op zondag 28 29 maart, op de opendeurdagen van kwekerij Ecoflora.

Je bent welkom als je zoals Bart regelmatig een blogje pleegt over je eigenwijze tuin, of je lezers zoals Yo wegwijs maakt in het duizendbladige rijk van de kruiden.
Als je zoals Johan héél erg af en toe iets neerschrijft over je naakte tuin, of zoals onderdeappelboom op je frisgroene blog mijmert over hoe het zal zijn onder je appelboom…
Als je tuiniert in je hof of je diversituin, of groenten kweekt zoals Madame ZsaZsa of the666bbq.

Maar je blog hoeft geen tuinblog te zijn om je uitgenodigd te voelen… Belangrijkste voorwaarde is, dat wilde planten door jou niet a priori als ‘onkruid’ bestempeld worden, en dat ‘ecologisch’ en ’tuinieren’ voor jou vanzelfsprekend samenhangen.
Wie zich aangesproken voelt, mag dat laten weten in het reactie-luikje van dit bericht.

Summary

This post is an invitation for bloggers who are into organic and/or wildlife gardening: We’d like to meet on Sunday, March 28 29th, at Ecoflora (herbs and native plants nursery).

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

29 thoughts on “Afspraak bij Ecoflora!

 1. Zondag is het 29 maart Anne Tanne en dan vier ik dat ik 60 word. Ook wordt de afstand een probleem, het is minimaal 31/2 uur rijden. Het is een leuk plan en had jullie allen daar graag ontmoet, eens een gezicht bij de verhalen.

 2. Zie het zeker zitten. Met een maar. Want amper een week voordien staat er hier een kindje aan te komen, en is het dus lang niet zeker dat ik ga kunnen komen… Ik hou het in de gaten…

 3. Ik zal er zijn!
  Is 13 uur ok ? Dat is nog net voor de grote toeloop. Zullen we afspreken aan de glijbaan aan de achterkant van de gebouwen? (lijkt me een relatief rustige plaats, ietsje weg van de plantenperkjes).

 4. @Me!: ik heb inderdaad voor een locatie in Vlaanderen gekozen, omdat ik er van uitging dat bij een afspraak in Nederland er weer minder Vlamingen op af zouden komen, en die wil ik ook wel een keer leren kennen. Als ik aan een locatie in Nederland zou denken, komt enerzijds de kwekerij van Roger Bastin in Aalbeek, maar dat is helemaal niet centraal, noch voor Nederlanders, noch voor Vlamingen. Een andere mogelijkheid die in elk geval voor Vlamingen nog redelijk bereikbaar zou zijn, in de heemtuin in Rucphen. Noord-Nederlanders blijven dan nog steeds in de kou staan…

  @Dini: ja, een centrale locatie die vooral voor NL als Vlaanderen goed bereikbaar is, da’s niet zo makkelijk vrees ik.

  @the666bbq en Jan: ’t zou plezant zijn als jullie er ook bij konden zijn…

  @Dirk: tja… het zou leuk zijn als je er bij was, maar er zijn belangrijker dingen in ’t leven dan de blogosfeer hé?

  @Muggenbeet: misschien dat carpoolen een optie is? Ik heb minimaal één plekje in mijn auto vrij. Ik waarschuw je wel dat op de terugweg de plaats binnen in de auto wellicht ook ten dele door planten is ingenomen ;-).
  Ja, ’t is een eind rijden… maar financieel gezien is dat maar beter zo. Stel je voor dat ik daar wekelijks eens kon langsfietsen?

  @Tijdtussendoor: Heel fijn als je ook zou komen!

  @bart: lijkt me een prima afspraak…

  1. Leuk verrassend om al mee uitgenodigd te worden, maar ben toch nog iets te veel leek en beginner om al op de afspraak te verschijnen. Maar wie weet dwaal ik er wel rond, incognito, vermomd als kruiwagen of zo, omdat ik nu eenmaal toch planten nodig heb…

   1. Tja, de afspraak is meer bedoeld als een ontmoeting, als een kennismaking met de gezichten achter de woorden, dan als een informatie-uitwisseling. Trouwens ook om informatie uit te wisselen moeten er mensen met meer en met minder kennis zijn, en enthousiasme is er bij jou alvast met hopen.
    Maar ik kan me voorstellen dat je er liever voor kiest je incognito nog even te bewaren, en dat respecteer ik ten volle hoor! Maar mocht je je bedenken, je kan die zondag nog altijd aansluiten!

 5. Pingback: bart goes ecoflora
 6. Ooh ik wil ook komen, maar ik moet hier wel anderhalf uur (enkel!) voor in de wagen zitten, er hangt dan toch een etentje aan vast?
  Toch niet gewoon daar wat babbelen en allemaal weer droog naar huis.

  Allee das zo ongezellig hé? 😉

 7. @Mme Zsazsa: ik vind het alvast een prima idee om achteraf samen iets te gaan eten. Ik vraag me trouwens af, of het voor mensen die van ver komen misschien leuk is als we behalve om 13:00 uur ook nog een iets later tijdstip afspreken? Dan kunnen de mensen van ‘het eerste uur’ intussen al hun hart ophalen (en hun portemonnee leegmaken) tussen de planten, en rond 14.30 – 15.00 een tweede ronde aan de glijbaan? Op gevaar af dat het een beetje een verbrokkeld gebeuren wordt natuurlijk…

  Anderzijds: als we vroeg (13.00) afspreken, hebben we al vroeg een excuus om een eet-adresje op te zoeken.

 8. Dag Annetanne,

  op uitnodiging van Bart ( hihi 😉 zouden wij ook wel graag komen. Daar staat ook al een resto-suggestie die wel in het ecologische tuin-kader past 🙂

  groentjes,
  Willem en Anneleen

 9. Fijn om te horen dat jullie hier afspreken op onze kwekerij. ik hoop tussen alle drukte door jullie toch even te kunnen begroeten.
  Voor de hongerige mensen – en verre gasten – kan ik jullie melden dat mijn twee dochters tijdens dat weekend allerlei lekkers voorzien (hartige groentetaarten, soep, zoute en zoete cakes, gebak en allerlei biologische drankjes). Uit eten kan natuurlijk ook. Een ecologische (én heerlijke !) maaltijd kan je gaan nuttigen in ’t Zwarte Schaap in Gooik, maar dat is toch een kleine 10 km van de kwekerij. Ik vermoed dat Yo die plaats wel kent.
  Zoniet zijn er ook wel wat restaurantjes in het centrum van Halle (op +/- 3 km).

  Tot dan !

  Freddy

  1. ’t Zwart schaap is ons ook al langs een andere weg aangeraden, en voorlopig ziet het er naar uit dat we daar de boel gaan onveilig maken… Al hebben we in de loop van de middag allicht nog wel iets voor de innerlijke mens nodig ;-)!

 10. Met verlanglijstje in de hand, en hopend op een paar alternatieve tips van de ecologische experts onder jullie, wil ik er morgen ook graag bij zijn. Aan de glijbaan aan de achterkant van de gebouwen, om 13:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.