Prijs voor morgen en overmorgen…

Logo Prijs voor de toekomstige GeneratiesHet is met niet zoveel tamtam gepaard gegaan als de verkiezing van de ‘website van het jaar 2008’, maar gisteren werden de winnaars bekend gemaakt van de Grote Prijs voor de toekomstige Generaties 2008.
Hiermee wil de Stichting voor de toekomstige Generaties initiatieven in het licht stellen die er in geslaagd zijn om duurzame ontwikkeling een plaats te geven in het dagelijks leven. De stichting bekroont twee initiatieven, één aan Nederlandstalige, één aan Franstalige zijde.

Voor Vlaanderen werd de Laureaat Ecopower, een coöperatie die groene energie levert en die ik in een eerder artikel al noemde.

Aan Franstalige zijde ging de prijs naar Soleil Vert, ook een coöperatie die actief is op het domein van milieuvriendelijk bouwen, en gespecialiseerd is in milieuvriendelijke isolatie van gebouwen en de plaatsing van warmteuitwisselaars.

De prijzen? Nee, geen formidabel bedrag in Euro’s, maar een promotiefilmpje over het project in kwestie.
(Ook de laureaten, Ecolife en rederij Ishtar in Vlaanderen en VAP (vriendelijk anders pendelen) en Locale Kyotoplan Watermaal-Bosvoorde aan Franstalige kant (die twee laatste initiatieven komen uit Brussel-Hoofdstedelijk gewest, vandaar hun – ook – Nederlandstalige naam). Die filmpjes kan je bekijken op de site van de Stichting voor de Toekomstige Generaties.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

3 thoughts on “Prijs voor morgen en overmorgen…

  1. Een paar dagen geleden zag ik een docu op TV.
    Over het feit dat via zonne-energie de hele aarde eindeloos van energie kan worden voorzien. Het werd bewezen dat dat anno nu ook in ons klimaat mogelijk is dankzij nieuwe technologie.
    De docu is ook online te bekijken, zie deze link.

    1. @Labelga: Wij hebben ons die overstap alvast niet beklaagd…
      Alleen al het feit om regelmatig een verslag (in begrijpelijke taal) van de algemene vergadering in je bus te krijgen, en te voelen dat er echt over het ‘project’ wordt nagedacht is ontzettend plezierig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.