Foto-afmetingen, een vraagje

Zoals ik een paar dagen geleden al vertelde, is de huidige windstilte op dit blogje maar schijn.
Achter de schermen wordt er echt wel werk verricht, en één van die klusjes is het omzetten van de presentatie-wijze van een aantal foto’s op de pagina’s die je in het menu hierboven onder het kopje ‘Flora’ terugvind.

En het is in verband met die foto’s dat ik graag even wat feedback zou horen.
Hieronder zie je de thumbnail van twee keer dezelfde foto. Klik er op, en ze komt twee keer in een verschillend formaat te voorschijn.
Laat even horen welk formaat je het prettigst vindt, en indien mogelijk welke resolutie je beeldscherm heeft…

Populus alba - witte abeel Populus alba - witte abeel

Enne… neen, het is niet de bedoeling om de foto’s bij de dagelijkse berichtjes op deze manier te laten zien, enkel die op de pagina’s met erg veel foto’s.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

16 thoughts on “Foto-afmetingen, een vraagje

 1. Net als de meeste anderen die reageerden kies ik ook voor het grootste formaat omdat op grote foto’s de meeste details te zien zijn. Met schermresoluties heeft het wat mij betreft amper iets te maken maar dat terzijde want veel mensen vinden blijkbaar van wel 🙂

 2. Ik merk dat er meer mensen zijn dan ik dacht die net als ik een scherm met een flink hoge resolutie hebben, en daarop vind ik de grootste versie inderdaad het mooist.

  @Anton: ik denk dat er toch voor veel mensen een verband is met de resolutie: Als je de grootste foto bekijkt op een scherm van 1280 x 1024, dan zit er rond de foto als ‘kader’ een klein zwart randje, en dat vindt niet iedereen even mooi. Op een scherm met hogere resolutie wordt dat zwarte randje een zwarte achtergrond, en dat oogt visueel toch wel anders.
  Een aantal details vallen natuurlijk weg op het kleinere formaat, maar de impressie kan – op een scherm met iets lagere resolutie – er wel wat bij winnen…

 3. Met mijn scherminstellingen op 1280 x800 zou iets tussen beide in ideaal zijn (moeilijke mens, ik weet het 🙂 ) De tweede foto wordt op mijn scherm overigens automatisch herschaald zodat hij net op mijn scherm past, door op een groen pijltje onderaan te klikken kan ik naar het 100% beeld gaan.

  1. @bart: Ik vrees dat ik je alvast voorlopig op je honger zal laten zitten…
   De foto’s waar ik in het flora-deel naar link zijn opgeslagen op Flickr, en daar worden je foto’s geresized naar formaten met o.a. een grootste afmeting van 500 px en van 1024 px, maar niets daar tussenin.
   Eventueel kan ik in de toekomst die foto’s onderbrengen in mijn picasa-webalbums, en daar zit dan ook een geresized exemplaar van 800 px breed bij…

   1. Helaas Bart… even uitproberen leert me dat het véél meer werk is om de link naar de verschillende formaten van de Picasa-webalbums naar mijn blog te krijgen… Ze zijn heus wel te vinden, maar moeten uit een regeltje code worden uitgehaald, en kunnen niet zonder meer gecopy-paste worden. Een typisch geval van jammer, dus.
    Oh ja, dankjewel voor het verklappen waar dat pijltje in de reeks icoontjes onder de groot-formaat-foto’s voor dient: door mijn grote scherm bleef dat tot nu toe altijd ‘onklikbaar’, en ik wist dus niet waar dat op kon slaan…

 4. Citaat Annetanne: “De foto’s waar ik in het flora-deel naar link zijn opgeslagen op Flickr, en daar worden je foto’s geresized naar formaten met o.a. een grootste afmeting van 500 px en van 1024 px, maar niets daar tussenin.”

  Foto’s kun je toch vooraf resizen. Doe ik altijd (via de software die met mijn camera werd meegeleverd, zelfs). Pas dan upload ik ze naar Flickr. Op die manier kan je foto’s wel de grootte meegeven die je wenst. Op mijn blog staan her en der foto’s van 900 x 600 pixels en die komen rechtstreeks zo vanop Flickr.

  1. Natuurlijk kan dat….
   Maar ik gebruik Flickr ook als extra back-up voor mijn foto’s, en het is me een beetje te omslachtig om de foto’s die ik op mijn blog wil gebruiken, ook nog eens afzonderlijk op een ander formaat te uploaden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.