Even wat minder zichtbaar actief

Matricaria maritima subsp. inodora (Tripleurospermum maritimum)Er is de winterrust in de tuin – de reukeloze kamille op de foto is één van de weinige bloeiers van het ogenblik – waardoor ook het fotograferen wat op een lager pitje staat. En minder foto’s betekent – alvast voor mij – ook minder inspiratie tot schrijven.
Er is de decemberrust op het internet: sinds een week of twee komt het aantal dagelijkse bezoekers bijna nooit meer boven de 900, een jaarlijks terugkerend fenomeen voor december. Dat trekt wel weer aan zogauw de feestdagen voorbij zijn, maar voorlopig zijn mensen eventjes wat minder op zoek naar informatie over kruiden en natuurtuinieren.

En dan is er nog een derde verklaring: Een paar maanden geleden dacht ik nog, dat ik de lay-out van mijn blog ‘voorlopig’ ‘nooit’ meer zou aanpassen wegens geen zin meer in geknutsel met xhtml, css en php.
Maar je kent het: “Never say never again”!
En nadat ik mijn WordPress-installatie had geüpgrade naar de nieuwste versie, begon het toch weer te kriebelen.
En als het kriebelt… dan duurt het niet lang voor ik daar wat aan ga doen.

Ik heb het thema ‘Vigilance‘ als basis genomen. Het geheel ziet er – in elk geval op computers met een iets hogere resolutie – een stuk ‘luchtiger’ uit dan de versie die je hier ziet. Voor CSS-geïnteresseerden: een leuk extraatje van dit thema is, dat het je op een hele eenvoudige manier de mogelijkheid biedt om door middel van een ‘child-thema‘ een eigen CSS aan te maken. Als vervolgens het thema geüpgrade wordt (en dat gebeurt regelmatig: op 3 november kwam versie 1.13 uit, en op 28 november was met al aan versie 1.16.

Maar voorlopig houd ik jullie nog even in het ongewisse: behalve het geknutsel aan de lay-out ga ik net als Yo ook mijn blogroll een keer updaten en restylen, en bovendien moet ik nog een keer heel hard aan de slag met de fotootjes van de ‘flora’-sectie van deze site, want daarmee is een tijd geleden – misschien zelfs op het ogenblik van de laatste lay-out wijziging? – een en ander compleet in de soep gelopen.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

4 thoughts on “Even wat minder zichtbaar actief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.