1 miljoen bomen voor Vlaanderen

Logo 1 miljoen bomenZolang het niet al te koud is, is het late najaar en de vroege winter de ideale periode om bomen te planten. En de afgelopen 12 winters – dus sedert we onze tuin onze tuin mogen noemen – zijn er hier al elk jaar ‘bomen’ (lees: boompjes) geplant. Aanvankelijk ging dat met honderd of een veelvoud daarvan tegelijk, de laatste jaren blijft het meestal bij tientallen. Ook een tuin van bijna een hectare groot komt immers wel een keer vol te staan.

Toch hebben we dit jaar alweer een tiental meidoorns geplant: de haag op ‘het Veld‘ vertoonde immers nog wat lacunes, en hoewel die gaten in de loop van de jaren toch wel zouden dichtgroeien, versnellen we dat proces graag een beetje.

Toen we de laatste keer bij Houtmeyers aanklopten, had hij nog niet veelbosplantgoed voorradig, maar er is ons beloofd dat we vanaf volgend weekend het hele assortiment weer kunnen krijgen. En om de haag aan te vullen heb ik nog Malus sylvestris (wilde appel) op mijn verlanglijstje staan, en Louis Houtmeyers vertelde dat hij vanaf december ook wilde peer als bosplantgoed te koop zou hebben.
En bovenaan ons wensenlijstje staat een zwarte moerbei (Morus nigra), die we wel als (duurdere) containerplant zullen kopen.
Vermoedelijk zullen we deze winter dus hooguit een boompje of vijftien aan de teller van ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen‘ kunnen toevoegen, maar alle beetjes helpen, nietwaar?

Voor wie ook zijn aanplant wil registeren op die site: bij registratie wordt je adres en telefoonnummer gevraagd, maar is er nergens iets terug te vinden over het privacy-beleid van de organisatie. Ik heb daarom contact opgenomen met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, en daar heeft men mij verzekerd dat de adressen enkel gebruikt worden om na te gaan hoe de verdeling van de aanplant over de verschillende provincies is.
Niet aarzelen om te registreren dus, maar nog veel belangrijker: niet aarzelen om ook jouw boompje te planten!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

4 thoughts on “1 miljoen bomen voor Vlaanderen

  1. Misschien kunnen we ook met z’n allen eens iets gaan schrijven over het MASSA aantal bomen dat NOG STEEDS dagelijks in Vlaanderen gekapt worden en van Vlaanderen een woestijn aan het maken zijn,dan zijn 1 miljoen bomen voor Vlaanderen VEEL te weinig hoor!!!

  2. @EVA: Tja, prima om daarover te schrijven, en als je zelf een blog hebt denk ik dat je dat zeker moet doen, maar zelf voel ik me prettiger als ik ook iets kan doen, liever dan alleen maar schrijven.

  3. Leuk om een bericht over onze campagne op deze blog te vinden! We kijken naar uit naar al jullie bomen die ons zullen helpen op de weg naar 1 miljoen! Vandaag staat de teller op ruim 133.000 bomen. Woeha, de toekomst ziet er toch al iets groener uit!

    Vandaag een bericht op onze blog geschreven over de capaciteit van bomen en bossen om fijn stof uit de lucht te zuiveren. Wisten jullie dat elke boom 10.000 kilometers kan neutraliseren? Voilà, zo heb je meteen nog een reden om er eentje te planten.

    Meer info dus op http://www.1miljoenbomen.be
    en met al jullie bomenvragen of enthousiaste bosplannen, kunnen jullie terecht bij vanessa.debruyne@vbv.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.