Wat oude GSM’s voor het regenwoud kunnen doen…

Ook Houbi deed vandaag mee aan Blog-Action Day.
En de laatste regeltjes van zijn verhaal… die brengen mij dan weer op het verhaal van GSM-metjes voor het regenwoud.

In veel GSM’s wordt immers Coltan gebruikt, en voor Coltan – dat weten we allemaal – sneuvelen enorme stukken regenwoud, en dat vormt op zich al een bedreiging voor de duurzame ontwikkeling van de streek, en leidt op den duur alleen maar tot meer armoede van de plaatselijke bevolking.

Nu zijn er een aantal Nederlandse dierentuinen, zoals Apenheul, dierentuin Blijgaarde en Gaiapark (en die laatste is een echte aanrader om met kinderen te bezoeken…) die afgedankte GSM’s inzamelen, om het Coltan dat er in verwerkt is te recupereren. Als je in Nederland woont, kan zelfs een gratis verzendenvelop bestellen. Maar als je op een mooie herfstvakantiedag besluit aapjes te gaan kijken in Kerkrade (je kan er letterlijk in een bos tussen de aapjes doorlopen), kan je je oude mobieltje natuurlijk ook gewoon daar inleveren.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.