Week van de Bij: Honingbij en andere bestuivers

Vandaag was een werkdag, dus kon ik pas na het avondeten met mijn camera de tuin in. 
En zogauw de zon achter de bomen verdwenen is, merk ik toch, dat het aantal bijen vermindert.  Hommels zaten er nog genoeg, maar ik wilde niet voor de tweede opeenvolgende dag voor die gemakkelijkheidsoplossing kiezen.
Maar het is me toch niet gelukt vandaag een wilde bij te verschalken, dus het zal een ’tamme’ bij zijn vandaag.

En ook die gaf me wat werk.
Aanvankelijk zag ik er één op de laatste nog bloeiende gele lis in de tuinvijver, maar net op het ogenblik dat ik afdrukte, vloog die weg… en meteen zag ik, dat er nog twee andere stuifmeel- of nectarliefhebbers in de bloem zaten….

insecten op een gele lis
Opvliegende honingbij, en twee andere kapers op de kust...
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

5 thoughts on “Week van de Bij: Honingbij en andere bestuivers

  1. Ik blijf het gek vinden hoe honingbijen echt bepaalde planten uitkiezen. In de bloemen in de bloemenweide lijken ze niet geïnteresseerd, in de Ramblers, rozen en de Geraniums wel. Ze zoeken echt planten uit waarvan er echt veel bloeien op een bepaalde stek.

    1. Hier in de tuin zie ik dit jaar beduidend minder honingbijen dan andere. Maar een paar dagen geleden viel me op dat bij de imker een paar huizen verderop het bordje aan het huis dat aangaf dat hij imkerde weg was…. Dus wellicht is dat de verklaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.