Ik zal er zijn!

Jij toch ook?

Reclaim the seeds bestaat al enkele jaren in Nederland. Het is een beurs waar iedereen zaden, knollen en stekjes kan ruilen of weggeven, met als doel de diversiteit aan te wakkeren en aandacht te vragen voor de bedreigingen door grote bedrijven en de Europese zadenwetgeving. En nu is er dus ook een Vlaamse zadenbeurs met dezelfde filosofie.

Wat kun je er beleven?
Het volledige programma en de aanwezige standhouders in Lier vind je terug op de website van Velt.
Wat kan je er zoal doen?
Zaden ruilen met andere tuiniers en bijzondere zaden ontdekken…
Een lezing bijwonen over het hoe en waarom van zaadwinning.
De zadenwerkgroep van Velt leren kennen.
Het gloednieuwe boek van Velt, ‘Zelf zaden telen’, wordt er voor het eerst te koop aangeboden. Het is een basisboek voor elke tuinier die zelf zaden wil (leren) winnen.

Afspraak: Zaterdag 27 februari 10.00u tot 17.00u
Waar: Mallekotstraat 43/B1 te 2400 Lier (Steinerschool – Lier)

Meer lezen over zaden en ruilen en zo?

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

5 thoughts on “Ik zal er zijn!

  1. Ja hoor! Dat staat al lang genoteerd op de kalender. Ik moet deze week nog eens in de zadenbak snuisteren om alle “te veel” in zakjes te stoppen, en ik hoop dat Hugo Roomse en/of zwartmoeskervelplantjes mee heeft, want dat zaaien wil hier maar niet lukken. Verder ben ik (sinds ik het ergens bij jou las) op zoek naar Mentha x villosa… wie weet.
    En het boek, en de lezingen en de sfeer natuurlijk, kan alleen maar leuk zijn! Wie weet, tot zaterdag?

    Mooie nieuwe lay-out!

  2. Natuurlijk! Het staat al ettelijke maanden in mijn agenda, gewoon omdat ik het een must vind voor elke tuinier! Kijk er naar uit om vele bekende en onbekende mensen te ontmoeten en ook wat zaadjes te ruilen en wellicht hier en daar ook wel iets te kopen. En de spreekbeurten lijken mij ook heel interessant. De dag zal dus veel te rap voorbij zijn!

  3. Hey Anne, ik zal er ook zijn. In de voormiddag hebben we er een studiedag van Velt. Maar in de namiddag ga ik er ook lekker eens rondsnuisteren. Misschien ontmoet ik je dan wel eens in het echt?! Veel groetjes van een al jarenlange fan van jou, moeke Hilde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.