Ritmestoornis…

Ik heb altijd gedacht dat egels nachtdieren waren.
‘Zelfs’ het alwetende internet beweert dat egels nachtdieren zijn…

En toch loopt ‘ons’ egeltje vrolijk overdag rond.
Al drie dagen na elkaar zien we hem (haar?) rond een uur of drie, vier in de tuin rondlopen.

Dinsdag scharrelde hij rond onder de hosta’s, woensdag leek hij van een gevallen pruimpje te snoepen, en gisteren betrapte ik hem toen hij het grasveldje onder de appelboom aan het verkennen was.
Toen heb ik dus snel mijn camera tevoorschijn gehaald, maar Egel bleef toen zo stilletjes verstard zitten, dat er geen mooie foto te maken viel. Hij zat er zelfs zo lang zo stilletjes bij, dat we ons begonnen af te vragen of er misschien – behalve die stoornis van zijn biologische klok – iets met het beestje scheelde. Maar nee, toen ik vervolgens mijn camera terug naar binnen had gebracht, bleek hij alweer verdwenen: ik hoorde hem scharrelen in de dorre bladeren in het muntveldje.

En toen ik even later rustig op het bankje wat zat te zitten, kwam hij weer tevoorschijn: snuffelend over het grasveld, wroetend tussen de sprietjes… en dan luidruchtig en smakkend genietend van….
Ach, dat is een verhaal voor een volgende keer!

Erinaceus europaeus - Egel
Erinaceus europaeus - Egel
Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

2 thoughts on “Ritmestoornis…

  1. Pingback: Slijmerig…
  2. Mooie foto, Egels lopen ook overdag rond, ik heb er 2 in de tuin gehad. Ze zijn gek op kattenbrokjes, zorg alleen voor een paar oordoppen s’nachts als er een mannetje en vrouwtje bij elkaar zijn. Ze kunnen nogal hard gillen als ze aan het paren zijn. Na de paring gaan ze ieders weer hun eigen weg, en wordt het rustig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.