Wat doen die nu! – Look what they’re doing now!

Ik zie heel graag vlinders in de tuin, maar in de moestuin vliegen nu stilaan echt genoeg koolwitjes rond!

Pieris rapae | Klein koolwitje - Cabbage white
Pieris rapae | Klein koolwitje - Cabbage white

I love butterlies, but I really think we have had our share of cabbage whites in the vegetable garden!

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

11 thoughts on “Wat doen die nu! – Look what they’re doing now!

    1. @onderdeappelboom: het ziet er inderdaad naar uit dat madam klein koolwitje binnenkort eitjes gaat leggen, met een voorkeur op een lekker mals koolblaadjes als kraamkamer… en uit die eitjes komen koolwitjes-rupsen en koolwitje heten koolwitje omdat ze graag snoepen van … inderdaad.

  1. Noch van de aangeplante broccoli, noch van de bloemkooltjes hebben we dit jaar kunnen eten: helemaal onder de bladluizen. Maar de planten staan er drie maand later nog steeds, doorgeschoten en al. Helemaal speciaal exclusief en ter algehele bevordering van het koolwitjes-bestand. En eerlijk gezegd kijk ik liever naar vlinders dan bloemkool te eten 🙂

  2. ik kan me daar iets bij voorstellen, maar wat ben ik blij dat ik me daar niets hoef bij voor te stellen – dat deden de vlinderkes dus op de Missie; gelukkig deed pater missionaris andere dingen 😉

  3. Mooie plaat, en wie wordt er niet vrolijk van die grote flapperende insecten. Ik sluit me bovendien helemaal aan bij de uitspraak over bloemkool eten van Bart 😉

  4. Mijn bloemkolen staan daar ook maar gatig te wezen. Er bestaan gelukkig ook nog winterbloemkolen. Hier heb ik niet gemerkt dat de vlinders aan het uitsterven zijn, noch de bijtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.