De striptease is begonnen…

herfstbladerenNaast ons huis staat een boom van zo’n 200 jaar oud. Achter het huis staan er twee bomen van een andere soort, die waarschijnlijk ‘maar’ half zo oud zijn. Tussen die twee in staat een exemplaar van een derde soort, die tussen zijn twee buren nietig lijkt, maar die waarschijnlijk zowat dezelfde leeftijd heeft.
Alle drie zijn ze voorzichtig aan hun jaarlijkse striptease begonnen, en hun kleren liggen her en der op de grond.

Een zoekplaatje vandaag: Ik denk dat het al heel snel te zien is, welke die twee grootste boomsoorten zijn, maar wie ontdekt de niemendalletjes van de kleinste boom?

(Als je op de foto klikt, kom je op een groter exemplaar terecht, en eventueel kan je boven die foto op ‘original’ klikken om ze nog groter te zien.)

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

15 thoughts on “De striptease is begonnen…

 1. In de stille Kempen...
  Rechts op de foto zie je de oude eik die naast ons huis staat.
  De linkerhelft van de foto wordt ingenomen door de beuken achter het huis.
  En als je goed kijkt, kan je een haagbeuk tussen die twee beuken in vermoeden.

  Bart noemde hazelaar… wel, in de gemengde haag die langs de beuken heen naar achter loopt, staan ter hoogte van de beuken inderdaad een paar hazelaars, maar het blaadje in de linkeronderhoek van de foto bovenaan is toch echt wel van de haagbeuk.

 2. Tot op dit moment heeft mijn blogje vandaag precies 1000 bezoekjes gekregen.
  Dat is vrij veel, gewoonlijk wordt dat aantal pas later bereikt. Maar wat nog uitzonderlijker is, is dat voor het eerst in het bestaan van deze blog, het ‘bericht van de dag’ meer bekeken is dan de twee favoriete berichten, namelijk die over meidoorn en Sint-Janskruid.

  Zou dat door de titel komen? Of door dat een aantal feed-lezers de ‘oplossing’ van het zoekplaatje in de commentaren kwamen zoeken?
  Ik vermoed het laatste, want ‘striptease’ komt toch niet in de favoriete zoektermen voor vandaag voor…

 3. ik persoonlijk ben hier louter toevallig via de zoekterm ‘blote meiskens’ terecht gekomen 😉
  Haagbeuk he. Uiteindelijk niet verwonderd. Deze namiddag heb ik in mijn tuin nog eens de zaagrandjes van haagbeuk, hazelaar en iep bekeken, en ’t lijkt allemaal goed op elkaar.
  En o o o, wat een mooi winterlandschap op je foto! Waarom hebben wij die hier nooit eerder gezien? :-p

 4. Uit je originele bericht begrijp ik dat de Eik zo’n 200 jaar oud is en de 2 Beuken ongeveer de helft. Ondanks het perspectief in de foto (de Eik lijkt iets verder van het camerapunt vandaan) lijken de Beuken toch opmerkelijk groter. Dat vind ik wel interessant om eens te zien op 1 foto. Beuken groeien blijkbaar sneller dan Eiken terwijl het bij mijn weten allebei hardhout is en dat duidt dacht ik op trage groei. Weet je daar meer over ? (De groeisnelheid van specifieke boomsoorten.)

 5. @Yo,

  Jammer dat het boek uitverkocht is. Ik heb ooit eens een oude beukenplank proberen door te zagen, met een goede en scherpe zaag, en dat bleek haast onmogelijk, zo keihard was het hout. Ik heb ooit geleerd dat hard hout altijd van traag groeiende boomsoorten was en dat hout van snel groeiende bomen altijd zacht is, zoals dat van Wilgen en Populieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.