Resultaten van mijn browser-vraagje

Een paar dagen geleden vroeg ik om me te laten weten of je deze site op de goeie manier kon zien in je browser, en welke combinatie van browser en besturingssysteem (Windows, Linux, Mac….) je gebruikt.

De meeste browsers blijken de site prima weer te geven, alleen (nee, ik doe niet aan browser-bashing) IE bleek af en toe te haperen.

Ik heb ook via e-mail nog een paar reacties gehad, en heb tot nu toe 4 meldingen van problemen:
1 keer XP met voorlopig onbekende IE-versie, waarschijnlijk IE 6
2 keer XP met IE6
1 keer XP met IE7

Edit: Achteraf blijkt dat die ene melding van IE7 fout te zijn…

De problemen met IE6 hebben misschien te maken met javascript dat niet geactiveerd is?
Nieuwere browsers kunnen dit soort dropdown al tonen met alleen maar een stijlblad, maar zo’n ouwetje niet. Anderzijds: zonder javascript zouden die mensen wel tegen heel veel problemen aanlopen, dus dat lijkt niet de enige/juiste verklaring.
Ik twijfel dus of ik het menu moet weghalen: ik vind dat het de navigatie voor de toch uitgebreide statische inhoud van de site sterk vergemakkelijkt, en op dit ogenblik gebruikt zowat een kwart van de bezoekers IE 6, waarbij een deel de site dan ook nog eens goed weergegeven ziet. Het aandeel van IE 6 daalt bovendien maand na maand.

Maar van de andere kant: Tot nu toe heb ik van 4 mensen gehoord dat ze problemen hebben, en (maar) van 12 mensen in totaal dat de site bij hen goed binnenkomt. Dus ik blijf me afvragen of ik er goed aan doe het menu te behouden….

Ik ga er even over slapen, en hou intussen het aandeel van IE6 in mijn browserstatistieken in de gaten.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

2 thoughts on “Resultaten van mijn browser-vraagje

 1. Omdat het met mijn site nog steeds niet wil lukken kwam ik hier nog eens kijken. Wij zitten met een combinatie Mac-firefox: werkt prima; Mac + Safari: geeft verspringingen in de lay-out: dat van die klimaatheld zit ergens rechts weggestopt in een hoekje; er loopt een vette verticale lijn dwars over de teksten en de dropdowns vallen achter de teksten en foto’s… Dat brengt me op een idee: misschien moet ik mijn eigen problemen in Firefox proberen op te lossen ipv in Safari (op hoop van zege).

 2. Hiya AT,

  As regards the drop-down menu:

  I did an experiment and saved one of your pages. Then opened it off-line and the drop-down menu worked a treat!
  Now is that weird or not?

  One thing I noticed is that on all your pages live on line, my status bar has this horrible yellow triangle saying < error on page >.

  Now in Windows.XP one can actually read in the statusbar what JS error it is. Maybe you could try that first.

  I reckon that it has something to do with the first five symbols that appear in your source, although I can’t always get to your live source to check this.

  It seems to me that this WP MS is a tad over-heavy with javascripts. (There was me thinking I had a lot on my chess-pages).

  I have to admit that I still live in the dark ages, insisting on Windows ’98 and dial-up. But that would not explain the fact that your page works perfectly off-line.

  Enough already.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.