Peace in Cyberspace

Vijf jaar geleden begon de oorlog in Irak. Wereldwijd vinden er anti-oorlogsmanifestaties plaats. Maar er is meer nodig. De oorlogen in Irak en Afghanistan worden mee mogelijk gemaakt door de NAVO. In Afghanistan vechten NAVO-troepen (waaronder Belgische soldaten) mee in de VS-geleide ‘war on terror’. In Kleine Brogel liggen NAVO-kernwapens, ook al stemden Kamer en Senaat resoluties waarin gepleit wordt voor de terugtrekking van die kernwapens. Geheime NAVO-akkoorden maken van België een logistieke draaischijf van het VS-leger. De Amerikaanse oorlogsmachine wordt via onze wegen, havens en luchthavens richting Irak en Afghanistan getransporteerd. De NAVO kluistert België en de andere lidstaten aan de Amerikaanse oorlogspolitiek. Oorlogen voorkomen: het begint hier.

(Overgenomen van de site van het Forum voor Vredesactie)

Op 22 maart vinden er rond (en ten dele op) de basis van Kleine-Brogel enkele acties plaats, enerzijds een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid, anderzijds een literaire wandeling.
Ik wil hiermee dan ook een warme oproep doen aan te sluiten bij deze actie.

Meer informatie vind je op de hogergenoemde site van het Forum voor Vredesactie.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

5 thoughts on “Peace in Cyberspace

  1. In 1982 liep ik mee met de grote demonstratie in Amsterdam tegen kernwapens en zoveel jaar na data is de kernwapen nog steeds de wereld niet uit. Ik hoop dat er een grote opkomst is bij de actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.