Ik hoor ze grinniken…

Ik hoor het gegrinnik al, kortbij in Tessenderlo, maar ook verder weg in de richting van waaruit de wind meestal waait

Zo gewichtig doen met een WordPress.org blog, maar ondertussen sukkelen dat het niet mooi meer is…

En inderdaad, ik heb gevloekt…
Ik heb zelfs hard gevloekt…
Van mijn vorige webhost had ik al gehoord dat mijn blog af en toe toch wel heel veel druk op de server legde, en na mijn verhuizing kreeg ik maandag al bericht dat mijn site wel erg veel beslag load veroorzaakte, en gister sloeg de server tot twee keer toe ongeveer tilt, waardoor mijn site even in quarantaine werd geplaatst.

De problemen die er waren, leken dus mee te zijn verhuisd…

En dus ben ik uiteindelijk overgegaan tot behoorlijk drastische maatregelen: ik heb al mijn oude berichten (van op de oude server) als een xml-file geëxporteerd en die in een fonkelnieuwe WordPress-installatie weer geïmporteerd.
De berichten die ik afgelopen week gepost heb, daar moeten jullie nog even op wachten, maar in principe staat alles er weer terug, zij het nog niet allemaal even mooi geordend.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik erg opgelucht ben dat ik alle berichten nog heb kunnen recupereren…
Ik had wel mooi een backup van de database, maar die bleek bron van alle ellende te zijn.

Ik zal de komende tijd wel niet meer zo vlot te vinden zijn door zoekmachines allerhande, en ik zal dus wel pijlsnel dalen in de ranking van Google, omdat heel veel oude links niet meer zullen kloppen…
Tja, dan moet ik maar leren content zijn met minder hoge bezoekersaantallen.

Oef…
Ik ben er weer, en voor we een week verder zijn, ben ik het gesukkel van vandaag weer lang en breed vergeten, en heb ik een site die draait als een zonnetje…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

8 thoughts on “Ik hoor ze grinniken…

 1. Het blijft hier verschillende startpagina’s regenen en van links naar rechts schuiven. Zeker dat je van die backup van de database (bron van alle ellende) niet aan de sterke drank geraakt bent? 🙂 Vergeet niet dat de Jos ook aandacht nodig heeft en verdient!

  1. Een beetje geduld Ludo 😉
   Zoals ik op Facebook schreef: ik moet de meubels nog op zijn plaats zetten, en nog behangen en schilderen…
   Ik gebruik Atahualpa als thema, dat heeft ongelooflijk veel customisatie-mogelijkheden, maar het kost dus wel even werk om die allemaal door te werken…

 2. Zo nu en dan dacht ik: wat gebeurt hier….
  Maar ik nam maar aan dat je op een heel ingewikkelde manier aan de blog-techniek zat te prutsen 😉
  En dat het weer helemaal goed zou komen. En ziehier: het ziet er weer perpekt uit!

 3. En hiermee is meteen mijn vraag van enkele dagen geleden beantwoord: ‘Wat is er toch loos met AnneTanne’s blog?”
  Je moet maar denken dat het is zoals met alle nieuwe dingen: alvorens ze naar behoren werken, moeten eerst de kinderziektes eruit. Dat is bij dezen gebeurd. Gut gemacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.