Den Duvel…

En het is alsof den duvel ermee speelt…

Een half jaar ben ik op zoek naar welk de correcte naam ik moet opmaken uit mijn Baghawa-kribbel

Uiteindelijk kom ik dan uit op ‘Businka’… Tja, de beschrijving van het tomaatje klopte natuurlijk, maar de naam vertoont toch maar een vage gelijkenis. Toch pleeg ik er dan een blogje over, mijn eerste sinds maaaaaaanden…

En drie minuten nadat ik dat blogberichtje heb gepubliceerd, wil ik de webpagina’s dichtklikken waar ik naar gelinkt heb… En wat zie ik dan bovenaan de pagina van Reinhard Kraft staan?

BAJAWA!!!

Bajawa is een “Indonesische Wildsorte aus den höheren Regionen der Insel Flores. Kleine, köstliche rote Kirschtomaten in großer Anzahl. Die Pflanzen sind starkwüchsig und äußerst widerstandsfähig. Bezüglich der Krautfäule meine bisher beste Sorte im Freilandanbau.” (Een Indonesische wilde variëteit uit de hogere regionen van het eiland Flores. Kleine, kostelijke rode kerstomaten in grote aantallen. De planten zijn krachtige groeiers en heel erg sterk. Wat de weerstand tegen aardappelziekte betreft tot nu toe mijn beste ras voor de buitenteelt.)

En als ik vervolgens opnieuw op zoek ga, nu naar ‘Tomato Bajawa’ in plaats van Baghawa, dan blijkt dat Tatiana hier toch ook wat over weet te vertellen, al is dat zo mogelijk nog minder dan over Businka.

Mijn ‘Kraaltje’ zal dus wel geen Businka, maar Bajawa zijn denk ik…
De beschrijving van de smaak bijzonder goed met die van Businka… maar mijn tomaat was één van de planten in de serre die nauwelijks last van de aardappelziekte, zelfs niet nadat mijn schoonouders met de tuinslang alle tomaten grondig van boven tot beneden besproeid hadden tijdens onze vakantie…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

7 thoughts on “Den Duvel…

  1. Klinkt als een tomaatje die ik ook maar eens moet proberen. Aardappelziekte gooit vaak roet in het eten.
    Wonderlijk zoals je soms weer op het juiste spoor wordt gezet.
    Ik ben blij dat je er weer bent ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.