Download FireFox vandaag!

Download DayHoogst uitzonderlijk post ik vandaag een berichtje dat niets, maar dan ook niets met kruiden, planten of de natuur te maken heeft, of het moest zijn dat een vos een prachtig, maar oh zo kippen-onvriendelijk beestje is.
Vandaag is het de officiële release-dag van FireFox 3.0, de nieuwste versie van mijn favoriete webbrowser.
De FireFox gemeenschap hoopt bovendien, om vandaag het record te breken van meest gedowloade software binnen een tijdspanne van 24 uur.

Ik weet dat Internet Explorer nog steeds de meest gebruikte browser is, ook bij de lezers van dit blogje, maar ik daag iedereen uit om eens een keer de proef op de som te nemen, FireFox te downloaden en dan gedurende een maand alleen maar die browser te gebruiken. Heel veel kans dat je niet meer terugwil naar die goeie (?) ouwe I.E.

Al lang voor Internet Explorer maakten FireFox (en Opera, ere wie ere toekomt) gebruik van ’tabbed browsing’, en ook nu nog lopen deze twee browser toch een stuk voorop op de bladeraar van Microsoft. Firefox installeer je als een vrij ‘kale’ browser, maar kan je vervolgens aankleden met tientallen plugins naar je eigen smaak, waardoor je browser precies die dingen doet en laat die je van hem wenst.

Jaren geleden was het soms een probleem dat er sites waren die er in FireFox niet goed uitzagen, omdat webontwerpers enkel rekening hielden met Internet Explorer. Tegenwoordig is dat nog nauwelijks het geval, eerder integendeel…

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

8 thoughts on “Download FireFox vandaag!

  1. @Dini: het is op dit ogenblik een geduldwerkje… bijna een kwartier via mijn toch snelle verbinding.

    @spans’ snaps: dat vind ik nu eens sympathiek zé!

  2. Al jaren gebruik ik Firefox, zij het slechts sporadisch, en ik heb de laatste versie dus al binnengehaald, maar niettemin is en blijft Opera mijn favoriete browser, want gebruiksvriendelijker en aanzienlijk sneller dan FF. Over smaak en kleur … Juist!

  3. @Pernikkel: gelijk heb je…
    Ik heb Opera ook geïnstalleerd, maar die gebruik ík dan weer maar sporadisch. Ik kan er niet echt aan gewend raken.
    Sinds gisteren heb ik echter Flock ontdekt (eigenlijk een FF-cloon) en die zou me ook wel eens kunnen gaan bevallen.

  4. Wantrouwig als ik ben voor alle vormen van technische vooruitgang wacht ik nog even met upgraden tot de eventuele kinderziekten er uit zijn. Dat van dat wantrouwig is een grapje. Dat van nog even wachten op versie 3.1 is geen grapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.